În perioada 12-14 mai a avut loc, la Copenhaga, o nouă ediție Global Goals World Cup, un turneu care are scopul de a construi o comunitate globală pentru femei amatoare, care își doresc să joace fotbal și să schimbe lumea, în același timp.

Fiecare echipă participantă trebuie să aleagă un obiectiv ONU de dezvoltarea durabilă, iar din 2016 încoace peste 2.000 de femei s-au implicat în această mișcare și au fost întreprinse peste 20.000 de acțiuni, unele schimbând chiar și legislații.

Pentru ediția din Copenhaga, printr-un proiect Erasmus+, Irina Giurgiu, antrenoare la ACS Dream Team București, a fost aleasă Ambasador Global Goals și, în parteneriat cu Și fetele joacă fotbal, aceasta a format o echipă de fete încadrate în categoria pe care UE o numește cetățeni cu mai puține șanse, echipa luptând pentru egalitate de gen în sport – în general, și în fotbal – în particular.

Începând din februarie, echipa a întreprins mai multe acțiuni în vederea egalității de gen, totul culminând cu participarea la turneul din Copenhaga, unde se joacă în echipe de 5 vs 5, în spații neconvenționale.

Deși echipa Dream Team GG a obținut trei victorii pe teren în grupe, aceasta nu a mers mai departe, deoarece nu doar rezultatul din teren determină câștigătoarea, ci și acțiunile desfășurate pentru obiectivul ales, echipamentul cât mai creativ și interacțiunea cu publicul prezent în tribune. Dar Dream Team nu s-a întors cu mâna goală, obținând premiul special pentru ”Crowd Engagement”, mai exact pentru acțiunile întreprinse înainte de turneu, activitatea din Social Media și prezența în media.

Jucătoarele au avut alături reprezentanți ai Ambasadei României din Copenhaga și români rezidenți în Copenhaga.

Echipa Dream Team GG a fost formată din Laura Nedelcu, Alexandra Cheller, Alina Frunză, Alexandra Georgescu, Ana Stănciulescu, Irina Giurgiu și Diana Coltofean.

La turneul final ce va avea loc la New York, cu ocazia Convenției ONU, s-a calificat reprezentanta Greciei, FC Hestia, o echipă formată din imigrante din Africa, însă, din cauza faptului că nu au primit drept de călătorie, echipa a fost reprezentată în Copenhaga de jucătoare voluntare.