Laura Roxana Rus, atacantul echipei naționale de fotbal a României și una dintre cele mai valoroase jucătoare din ultimul deceniu, nu a uitat de unde a plecat. Lala, cum îi spun apropiații, ajută de ani buni echipele de junioare din zona unde a copilărit și unde își are casa părintească. Și nu doar echipele de fotbal!

Legitimată ultima oară la Icheon Daekyo, în Coreea de Sud, Laura Rus se află în aceste zile acasă, în Banat. Laura a strâns în jurul său câțiva oameni sufletiști și a decis să pună în practică o idee mai veche: o competiție de fotbal feminin!

Competiția e la prima ediție și poartă numele său! Sâmbătă, 17 decembrie, la Bocșa, în sala de sport situată în cartierul Nufărul, va avea loc, așadar, prima ediție a Cupei "Laura Rus”. Sunt înscrise patru echipe: Real Craiova, CFR Timișoara, Banat Girls I și Banat Girls II!

În deschiderea turneului, Laura s-a gândit să organizeze un meci demonstrativ între actuale și foste jucătoare născute în zonă. „Mă bag și eu la joc, n-am cum să stau pe margine”, a declarat Laura Rus. „Sunt câțiva oameni sufletiști care m-au ajutat să pun în practică acest proiect. E vorba de Daniel Amariei, cel care se ocupă de echipa Banat Girls, de Dan Liuț. Plus autoritățile locale. Mai sunt însă și alții”, mai spune Laura Rus.

Atacantul echipei naționale a României mărturisește că această primă ediție a Cupei "Laura Rus” i-a dat curaj: „Vreau să organizez această competiție în fiecare an. Poate la anul va fi la Timișoara, ori la Reșița. Și mai vreau ca numărul de participante să crească. Să fim sănătoși”.

Lala e încrezătoare în faptul că sâmbătă sala de sport din Bocșa, acolo unde va avea loc prima ediție a trofeului ce-i poartă numele, va fi neîncăpătoare!