Superliga de fotbal feminin

Etapa a VII-a, 03 Noiembrie 2013, ora 11,00

CS BRAZI – CS NAVOBI 3-0 (2-0)

Au marcat:

Min 9 autogol Aura Gheorghita

Min 36 Anca Nina

Min 47 Radu Mihaela

Ultima etapa a turului de campionat a adus echipa ieseana Navobi la Brazi, unde spera sa obțină un rezultat bun, dupa eșecurile in serie a celor 6 etape jucate pana acum. Din nefericire, sortii nu au fost nici de aceasta data alături de iesence, lipsa de concentrare la finalizare si greselile copilărești din apărare au dus la o înfrângere usturătoare care le pozitioneaza pe ultimul loc al Superligii.

Meciul a început bine pentru Navobi, care a ratat deschidere scorului in min.3 prin Musteata care a pătruns in forta in careu si a sutat din 10 metri lateral dreapta in coltul lung, dar milimetric pe langa bara.

In replica, prahovencele au deschis scorul in min 9, cand la o centrare din partea stanga, junioara Gheorghita a introdus mingea in propria poarta.

Acest lucru nu a speriat moldovencele care au avut 3 mari ocazii de a egala prin Ceausu si Gangal din lovitura libera, si mai ales prin aceasi Ceausu care a ratat din poziție favorabilă 1 la 1 cu portarul, si care a sutat cu nonsalanta mult peste poarta, central din 14 metri.

In min 36 CS Brazi a inscrie fin nou, dupa o greșeală de degajare a jucătoarei Prodan, corelata cu o preluare gresita a lui Ghebanoaei, mingea a ajuns la căpitanul echipei Nina Anca care a sutat de la 16 metri sub bara, fara replica pentru portarul Toma, care a aparat foarte bine, in ciuda golurilor primite.

Dupa pauza, echipa ieseana părea ca s-a trezit din amorteala, a început cu curaj repriza, insa la o gafa a fundasului dreapta Roșu, Radu Mihaela a punctat din nou, stabilind rezultatul final:0-3.

Dupa acest gol echipele au jucat cu garda jos, acțiunile si ocaziile s-au succedat de la o poarta la alta, insa nici una dintre echipe nu a mai reusit sa marcheze, deși echipa ieseana a avut ocazii bune de a marca prin Gangal, Musteata, Foia si Grigoras.

O noua înfrângere a echipei din Iași care consolidează poziția de lanterna, insa obiectivul de a ramane in Superliga nu este compromis, tinand cont de următoarele partide pe care le are de disputat, si mai ales play-outul care va fi definitoriu in privința echipelor care vor retrograda.

“Am facut un meci slab si am pierdut pe mana noastra, toate golurile fiind cadouri oferite adversarului nostru, pe care il felicit pentru victorie si mai ales pragmatism. Sunt dezamăgit de unele jucătoare care au reusit sa învețe fotbal la aceasta echipa, insa prin atitudinea lor si lipsa de viata sportiva din-afara terenului care își pune amprenta asupra realizărilor lor sportive, nu au inteles inca ce inseamna performanța. Nu putem juca si castiga meciuri doar cu numele, trebuie sa fim uniti, sa muncim mult si sa jucam cu curaj, sa ne concentram la fiecare minge, fie in atac, fie in aparare. Voi lua măsuri drastice fata de jucatoarele care nu își fac treaba. Mai bine jucam cu junioarele si le crestem decat cu vedete. Cine va vrea sa fie la aceasta echipa trebuie sa dovedească ca merita. Avem condiții bune, insa unele nu au inteles ce se cere de la o jucătoare in Superliga. Chiar daca suntem pe un loc dezonorant, nu am compromis obiectivul. Cred in continuare ca il vom atinge si apreciez jucatoarele care se sacrifica si pun osul la treaba!” – Prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iasi

Formația:

Toma – Roșu (’48 Ciobanu), Prodan, Ambrosie, Gheorghita – Prata (’75 Anastasiu), Gangal, Ghebanoaei, Foia – Ceausu (’50 Ciubotariu), Musteata (’80 Grigoras)

Celelalte rezultate:

FCM ASA Tg Mures – CFR Timisoara 0-1

Independenta Baia Mare – Real Craiova 1-2

Olimpia Universitatea Tehnica Cluj – Fair Play Bucuresti 14-0

Următoarele jocuri (din Retur):

10 Noiembrie ora 10,00

CS Navobi-Fair Play Bucuresti

16 Noiembrie ora 11,00

ASA Tg Mures – CS Navobi

23 Noiembrie ora 11,00

CS Navobi – Real Craiova

20131103-154118.jpg

20131103-154149.jpg

20131103-154209.jpg