A jucat în România pentru CFF Clujana Cluj și pentru Olimpia Cluj, a bifat un an și în Grecia, la AS Volos, iar de opt ani se află în Turcia, unde evoluează pentru Konak Belediyespor.

Cosmina Dușa, jucătoare de bază în naționala de fotbal a României, pentru care a debutat în urmă cu mai bine de un deceniu, a fost luni, 4 mai, gazda „Orei Tricolorelor”.

Deși și-ar fi dorit să fie acasă în această perioadă, Cosmina Dușa a fost surprinsă de pandemia de coronavirus în Turcia, la Konak, un district al orașului İzmir, unde își are cartierul general echipa Konak Belediyespor.

Cosmina a mărturisit că pauza forțată nu îi priește, ea fiind un om foarte activ. „E greu în această perioadă. Mă plictisesc. Ies la cumpărărturi și atât. Din cauza lipsei de mișcare, mulți se plâng de faptul că s-au îngrășat. Eu chiar am slăbit, în principal din cauza stresului”, a spus Cosmina, care a recunoscut că, după opt ani petrecuți la Konak Belediyespor, e gata să schimbe echipa: „E posibil să rămân aici, unde am foarte mulți prieteni de care nu aș vrea să mă despart. Turcii sunt în primul rând omenoși, primitori, călduroși, chiar mai călduroși ca românii. Se gândesc mai întâi la tine și mai apoi la ei! Nu critică nici măcar atunci când ar avea dreptul. Le-am învățat la perfecție limba, deși e foarte grea. E posibil să mă întorc și în țară pentru a juca fotbal, încă nu știu ce voi face”.

Cosmina Dușa e cunoscută atât ca atacant, cât și ca apărător, post pe care a evoluat în ultimii ani. „Mă simt bine atât în atac, cât și în apărare. Dacă joc fundaș sunt mai sigură pe mine, pentru că îmi văd adversarii mult mai bine. Ca atacant ai satisfacții extraordinare atunci când marchezi, când îți ajuți echipa prin golurile tale. Pot juca pe mai multe posturi. La echipa de club antrenorii mă folosesc acolo unde au nevoie. E clar însă, dacă vrei să faci fotbal de performanță, trebuie să faci sacrificii”, a explicat Cosmina, care a mărturisit că, dacă ar fi avut ocazia să evolueze într-un campionat puternic, ar fi ales să joace în Spania.

Cosmina a fost cea de-a șaptea jucătoare care a intrat în direct cu suporterii naționalei feminine la Ora Tricolorelor. Pe parcursul săptămânilor trecute, au mai participat Laura Rus și Ștefania Vătafu, împreună, Florentina Olar, Andreea Părăluță, Maria Ficzay, Adina Giurgiu și Teo Meluță.