Clubul ardelean a cucerit ultimele șase titluri de campioană și cinci din cele șase Cupe puse la bătaie! Singurul eșec în competițiile interne a fost înregistrat anul trecut, când Olimpia Cluj a pierdut finala Cupei în fața rivalei ASA Târgu Mureș, scor 1-2, într-o partidă disputată pe stadionul „Corvinul” din Hunedoara. Finala de anul trecut a reprezentat singurul „scurtcircuit” al Olimpiei din ultimii ani pe plan intern.

În acest sezon, ardelencele par hotărâte să nu mai împartă niciun trofeu. Locul 1 în Superliga Națională, cu o linie de clasament demnă de celebra „Carte a Recordurilor” (15 victorii din tot atâtea partide și un golaveraj de 123-4!), Olimpia se îndreaptă nestingherită spre cel de-al șaptelea titlu consecutiv și, de asemenea, spre o nouă participare în UEFA Women’s Champions League. În cea mai importantă competiție intercluburi din lume, Olimpia a reușit să treacă de trei ori de grupe. În ediția 2012-2013, clujencele s-au oprit înaintea sferturilor de finală, dubă o „dublă” cu formația italiană A.S.D. Torres Calcio, care cucerise în acel an al patrulea titlu consecutiv în Peninsulă.

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!

În cele 13 ediții anterioare, Cupa României a poposit la Cluj în nouă rânduri, după succesele repurtate de Clujana, patru (2004, 2005, 2006 și 2008), și de Olimpia, cinci (2011, 2012, 2013, 2014 și 2015), orașul de pe Someș devenind o adevărată urbe favorită a trofeului!

„După înfrângerea din finala de anul trecut, în fața echipei ASA Târgu Mureș, ne dorim și mai mult aducerea Cupei României <acasă>, acolo unde îi este locul de ani buni! Promitem să tratăm această partidă cu maximă seriozitate, iar adversarul să fie sigur că se va bucura de respectul nostru. Vrem Cupa României înapoi la Cluj, nimic mai mult”, spune Ioana Bortan, căpitanul echipei Olimpia Cluj, desemnată cea mai bună jucătoare din campionatul intern în 2016.

Olimpia, formație care oferă loturilor naționale, indiferent de categoria de vârstă, cele mai multe jucătoare, e hotărâtă să bifeze în acest sezon o nouă dublă Cupă-Campionat! În această iarnă, după ani buni în care s-a aflat pe banca tehnică a multiplei campioane a României, Mirel Albon a preluat funcția de director tehnic, iar în funcția de antrenor principal a fost numit Marius Suller. Cu un nou tehnician, Olimpia își continuă, vorba vechilor cronicari, „mersul de metronom”!

Lotul Olimpiei Cluj
Portari: Lavinia Boandă, Szidonia Salamon, Georgiana Dârle;
Fundași: Lidia Havriștiuc, Teodora Meluță, Adina Giurgiu, Dariana Indrei, Melinda Nagy;
Mijlocași: Ioana Bortan, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu, Raluca Borodi, Daniela Mateș, Cristina Carp, Carmen Ciobanu, Beatrice Tărășilă;
Atacanți: Mihaela Ciolacu, Mara Bâtea, Alexandra Lunca, Oana Negrea, Loredana Popa.