Fotbalistele de la CFR Timișoara au pierdut și cel de-al doilea joc din play-off-ul celor mai bine 4 clasate în Superliga 2013-2014, și tot în deplasare, 5-1 astăzi de la ora 11 la Târgu Mureș, cu ASA, de care a fost astfel depășită în ierarhie, căzând pe locul 4.

Florin Bugar, antrenor CFR Timişoara, a utilizat sâmbătă 5 juniori de ´96 şi alţi 3 de 1993

Florin Bugar, antrenorul prim-divizionarei feminine CFR Timişoara

 

Alb-vișiniile erau drastic învinse în spatele Gării de Nord de târg-mureșence, 0-5 pe 23 aprilie, în chiar ultima etapă a returului sezonului regulat, rezultat care n-a avut însă nici o implicație în ceea ce privește clasările după prima fază a campionatului respectiv punctajele cu care s-a pornit la drum în 1-4, însă n-au reușit să redreseze balanța și să revină pe căi victorioase, cum era cazul la ora precedentei vizite în județul Mureș, pe 3 noiembrie, când se impuneau cu 1-0.

Florin Bugar și elevele sale speră acum la un drum cât mai lung în Cupa României, competiție în care CFR figurează drept cap de serie în sferturile de finală, programate în ultima decadă a lunii mai, respectivul joc intercalându-se la mijloc de săptămână între două dueluri din play-off.

În ciuda unei prestații în general bune, însă cu neatenții defensive prompt exploatate de târg-mureșence, cărora le-a mai și surâs Zeița Fortuna la unele execuții ofensive, CFR a pierdut fiecare parte la două goluri diferență, fiind condusă la pauză prin reușitele gazdelor din minutele 21 și 45.

Herczeg a redus din handicap împotriva fostei sale echipe în minutul 48, din pasa lui Sîrbovan, reușită care le-a impulsionat pe ceferiste, autoare a unei bune perioade de joc, însă doar atât cât le-a permis condiția fizică. Dominate de gazde la acest capitol, timișorencele au primit 3 goluri în ultimul sfert de oră, sfârșind pe scut: 5-1.

ASA, bine pregătită fizic, a aliniat două internaționale maghiare, un mijlocaș central și un masiv atacant care le-a pus pe jăratec pe oaspete.

”Le felicit pe fete pentru ambiția de care dau dovadă și cu care au luptat! Lipsurile financiare de la echipă se fac tot mai mult resimțite și vom căuta să intrăm în audiență la Primăria Timișoara, la domnul Nicolae Robu, pentru că nu este normal ca o echipă clasată pe locul 3 în Superliga să beneficieze de buget zero. Astfel, sportivele noastre nu pot trăi din fotbal și au alte activități prioritare, muncesc, ori în aceste condiții este foarte, foarte greu să faci performanță. Ele fac eforturi foarte, foarte mari, sunt demne de toată aprecierea noastră! Iar astăzi chiar au participat bine la joc, atât cât au putut, diferența de pregătire fizică fiind decisivă!”, a remarcat antrenorul timișorencelor, Florin Bugar.

Învingătoarea, ASA Târgu Mureș, beneficiază de un buget anual de peste 200.000 dolari, sportivele clubului ardelean activând în special doar în fotbal.

CFR rămâne astfel cu un singur punct (golaveraj 1-6), de pornire în play-off în baza calificării de pe locul 3, cu doar 4 etape rămase de disputat, în cazul lor pe rând, acasă, cu Olimpia U.T. Cluj, duminică 18 mai de la ora 11, Real Craiova (duminică 25 mai, ora 11) și ASA Târgu Mureș, pe 1 iunie, tot de la ora 11. Timișorencele vor încheia play-off-ul pe 8 iunie, în deplasare la Cluj-Napoca.

ASA a acumulat astfel 3 puncte în play-off, golaveraj 8-5, clujencele având 9, dintre care 3 din start, iar Real Craiova 5, dintre care două din oficiu.

Până acum s-au mai jucat în play-off și partidele Olimpia U.T. Cluj – ASA 4-3 și Real Craiova – CFR 1-0, în prima rundă, etapa de astăzi mai programând după-amiază derby-ul primelor două clasate, sub Feleac, unde poposesc oltencele: 13-1 pentru ardelence!

*

CS CFR 1933 Timișoara: Abălașei – Bistrian, Mirică (65, Despa), Liheț, Durlă (31, Ababei) – Herczeg, Ionela Voica, Molnar – cpt. (71, Obrad), Manuela Voica (75, Șuveț) – Sîrbovan, Sas (71, Heisu).

Pe bancă: -.

Clasament: 1. Cluj 9p (17-4), 2. Craiova 5p (2-13), 3. ASA 3p (8-5), 4. CFR 1p (1-6). 

Sursa: sporttim.ro