Echipa feminină de fotbal Universitatea Galați a reușit o surpriză uriașă în acest week-end după ce a remizat cu „U” Olimpia Cluj, scor 1-1, pe teren propriu, într-o partidă restanță contând pentru etapa a 4-a a Ligii I.

Acesta e primul pas greșit făcut de multipla campioană a României în acest sezon. În primele două meciuri, „U” Olimpia Cluj bifase două victorii: 3-0, în deplasare, cu Fortuna Becicherecu Mic și și 9-0, pe teren propriu, cu Selena ȘN Constanța.

Partida care a avut loc pe Stadionul „Siderurgistul” din Galați a fost una dramatică. Olimpia Cluj a deschis scorul prin Andreea Voicu, din penalty, în minutul 33, și a lăsat impresia că nu va avea probleme.

Replica gazdelor a venit după doar cinci minute, Monica Benţoiu reușind să egaleze. A fost primul gol încasat de campioana României în actualul sezon!

Universitatea Galați a fost foarte aproape de a trece la conducere pe tabela de marcaj, când a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, dar Lavinia Boandă, portarul echipei Olimpia, a parat șutul Lidiei Moacă!

Natalia Munteanu, portarul gazdelor, a făcut și ea minuni între buturi, apărând tot până la final. Universitatea Galați a rămas în inferioritate în minutul 75, Valentinei Ivan fiind eliminată, dar a rezistat reușind un rezultat mare, egal cu „U” Olimpia Cluj, campioana României din ultimii nouă ani!

Le mulțumesc fetelor pentru felul în care au luptat pentru visul lor. Asta îmi doresc tot timpul de la ele: curaj, perseverență și, așa cum le-am transmis și în această partidă, să fie războinice. Puteam face 2-1 la un moment dat, dar probabil emoțiile au fost mult prea puternice. Mulțumim suporterilor care au fost prezenți în tribune și ne-au sustinut”, a spus Alexandru Caracaş, antrenorul echipei gălățene, pentru cotidianul gălățean „Viața liberă”.

Rezultatele etapei a 4-a din Liga 1:

14 septembrie
Luceafărul Filiași – Heniu Prundu Bârgăului 1-4

15 septembrie
CSȘ Târgoviște – Fortuna Becicherecu Mic 0-7
ACS Fair-Play – Piroș Security Arad 1-2

29 septembrie
Universitatea Galați – „U” Olimpia Cluj 1-1

*Partidele Independența Baia Mare – Vasas Femina și Universitatea Alexandria – Selena SN Constanța au fost amânate

 

ARTICOL DE ADI DOBRE