Prima ediție a campionatului municipal de fotbal feminin, 2016-2017, a adus la start 6 echipe pe câte două categorii de vârstă U15 și U13: AFC Fair Play București, cu două echipe, AS Tinere Speranțe București, AFC Progresul Spartac București, AS Școala Gimnazială 124 București și Fundația Policy & Minorities București.

Turul campionatului s-a încheiat săptămâna trecută la Baza Sportivă Politehnica, acolo unde în organizare s-a implicat colectivul tehnic de la AFC Fair Play prin antrenoarea prof. Simina Podgoreanu, Ioana Biscoveani și Nicoleta Voicu. La eveniment au asistat peste 200 de spectatori, părinți, colegi și iubitori ai fotbalului. 

După prima parte a competiției, la ambele categorii de vârstă, conduc detașat echipele A.F.C. Fair Play Bucuresti, dar cel mai important lucru e că tinerele fete componente ale fiecărei echipe participante vor transmite la cluburile lor, în unitățile școlare unde învață, entuziasmul și pasiunea lor pentru fotbal, care, în mod cert , în edițiile viitoare, vor aduce în arenele sportive și mai multe echipe.

De asemenea, competiția are și un rol de scouting pentru selecționatele de junioare. Jucatoare precum Ștefan Florentina, Moraru Alexandra, Lupoiu Larisa, Arineanu Theodora sau Preda Daniela sunt deja în atenția selecționerilor loturilor naționale de junioare.

Întrecerea s-a organizat la inițiativa profesorului Ion Bărbăcioru, cel care a prezentat proiectul în Comitetul Executiv al AMF București, reușind să sublinieze necesitatea unei astfel de competiții.