Echipa feminină de fotbal Viktoria Haladás a anunțat transferul fundașului Brigitta Gődér, componentă a echipei naționale a României.

În vârstă de 28 de ani, Brigitta Gődér s-a născut la Marghita, în județul Bihor. A început fotbalul la Motorul Oradea, după care a evoluat la ASA Târgu Mureș. În 2016, Brigitta s-a transferat în Ungaria, la Győr, pentru care a evoluat în 68 de meciuri în NB I, prima ligă maghiară, și a marcat 11 goluri. Pentru prima reprezentativă a României, Brigitta a jucat de 40 de ori și a marcat un gol.

Fost căpitan al echipei din Győr, Brigitta Gődér a semnat cu Viktoria Haladás până în vara anului viitor.

Viktoria Haladás m-a dorit și în trecut, dar de fiecare dată transferul a eșuat din diverse motive. Acum au fost depășite toate obstacolele. Am decis să fac o schimbare în cariera mea, am simțit că am nevoie de o nouă provocare. Personal nu cunosc niciuna dintre jucătoarele de la echipa din Szombathely, dar ca adversare ne-am întâlnit de multe ori. Postul meu e acela de fundaș central, dar am jucat pe toate posturile în defensivă. Am evoluat chiar și mijlocaș defensiv. Am vorbit cu antrenorul György Szabados, un antrenor ambițios, care mi-a spus că se bazează pe mine ca fundaș central. Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, nu am putut face o recuperare așa cum mi-am dorit după accidentarea din luna noiembrie. Vrea să fiu o jucătoare decisivă pentru echipa mea”, a spus Brigitta Gődér pentru site-ul oficial al echipei Viktoria Haladás.

Sezonul trecut, Brigitta Gődér a marcat un gol superb chiar împotriva celor de la Viktoria Haladás. Reușita sa a fost inclusă de Federația Maghiară de Fotbal printre cele mai frumoase zece goluri ale sezonului!

Articol de Adi Dobre