Consiliul FIFA a anunțat, în urma videoconferinței care a avut loc la finalul săptămânii trecute, că Australia și Noua Zeelandă au fost selectate ca gazde ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023.

Candidatura comună a federaţiilor din Australia şi Noua Zeelandă a primit 22 de voturi din cele 35 ale membrilor Consiliului FIFA, în timp ce Asociația Columbiană de Fotbal a obținut 13 voturi.

În urma succesului răsunător al ediției precedente, găzduite de Franța în 2019, Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 va fi prima ediție la care se vor califica 32 de echipe, în loc de 16, cum a fost până acum!

De asemenea, acesta este primul eveniment de acest gen care va avea loc în Emisfera Sudică și primul care va fi găzduit de două confederații (AFC și OFC).

Cred că este visul oricărui fotbalist să aibă oportunitatea de a juca meciurile de la Cupa Mondială acasă, în fața propriilor suporteri, un vis pe care abia aștept să îl văd devenind realitate. Să joc pentru Matildas (n.r. echipa de fotbal feminin a Australiei) la Cupa Mondială pe care o găzduim va reprezenta vârful carierei mele, dar și cea mai bună oportunitate de a inspira fetele din toată lumea să joace fotbal”,a declarat căpitanul naționalei Australiei, Sam Kerr.

Aceasta este șansa noastră de a ne conecta cu suporterii noștri! Noi jucăm foarte rar meciuri acasă din cauza distanței de toate celelalte oponente, deci va fi o experiență epică!”, a declarat căpitanul Noii Zeelande, Ali Riley.