După doi ani petrecuți la Atletico Madrid, timp în care și-a trecut în CV două titluri de campioană a Spaniei, Andreea, 23 de ani, s-a transferat la Levante, locul 8 sezonul trecut.

Românca a semnat un angajament valabil două sezoane. „La Atletico Madrid am trăit unele dintre cele mai frumoase momente ale carierei mele, dar a venit momentul să fac o schimbare. Poate părea un pas înapoi faptul că am dat Atletico pe Levante! Eu consider însă că e un pas înainte, în primul rând pentru că voi avea mult mai multe șanse să apăr la noua mea echipă decât am avut la Atletico. Contează foarte mult să apăr, să am meciuri în picioare, pentru echipă, pentru prima reprezentativă”, a spus portarul ehipei naționale a României.

Transferul Andreei vine în contextul în care Levante își dorește să contruiască o echipă competitivă, care să se bată cu marile echipe din campionatul spaniol. ”Rămân într-un campionat puternic, așa cum e cel al Spaniei. Apoi, noul proiect al celor de la Levante e unul foarte ambițios. Levante vrea ca din sezonul viitor să se bată cu Atletico Madrid și cu Barcelona. Au avut loc multe transformări la club într-o perioadă destul de scurtă, ca o dovadă a faptului că oamenii chiar vor să pună în practică planurile lor. Am găsit condiții bune la Levante. Cred că am făcut cea mai bună alegere. Nu am venit singură de la Atletico. Alături de mine s-a mai transferat și apărătorul stânga Marta Corredera, jucătoare de echipă națională a Spaniei. Sunt sigură că prezența sa mă va ajuta să mă adaptez mult mai repede”, a declarat Andreea Părăluță.

Crescută de CSȘ Târgoviște, Andreea Părăluță a mai evoluat, înainte de a pleca în Spania, la ASA Târgu Mureș, formație în tricoul căreia a cucerit Cupa României în 2016.