Transferată anul trecut de la ASA Târgu Mureș, Andreea Părăluță, portarul echipei naționale de fotbal a României și unul dintre cei mai buni goalkeeperi din lume, a bifat astfel primul său titlu!

Înaintea ultimei etape, programată sâmbătă, Atlético Madrid se afla la egalitate de puncte, 75, cu FC Barcelona. Echipa din capitala Spaniei a învins cu 2-1 pe Real Sociedad, în timp ce gruparea catalană a pierdut duelul cu Levante, 1-2, Atlético devenind astfel campioană.

Înaintea meciului de ieri, din Primera División, băieții de la Atlético Madrid le-au felicitat oficial, pe „Vicente Calderón”, pe campioanele Spaniei!

„Eram obligate să învingem”

– Andreea, cum e să câștigi un titlu?!
– E primul meu titlu de campioană! După șase ani în care am fost vicecampioană a României, iată, am devenit și campioană, dar nu în România, ci în Spania, într-unul dintre cele mai tari campionate din lume!

– Ați avut emoții?
– Am avut, pentru că eram obligate să învingem în ultima etapă pe Real Sociedad! Barcelona, rivala noastră, avea meci cu Levante. Noi am câștigat, văzându-ne de treabă, în timp ce Barcelona a pierdut!

„Diego Simeone ne-a încurajat”

– Cum te simți?
– Nu pot să îmi exprim sentimentele care mă încearcă de aproape 24 de ore! Trăiesc un vis! Mă bucur că am reușit să aducem în vitrina clubului acest trofeu. A fost nebunie la meciul cu Real Sociedad. Arena unde ne disputăm meciurile de pe teren propriu, „Miniestadio Cerro del Espino”, a fost plină! Cred că au fost aproape 3.500 de spectatori, care au cântat în permanență și ne-au încurajat în tentativa noastră de a câștiga titlul. Am impresia că la meci au venit cei din galeria echipei de băieți!

– Băieții cum au reacționat?
– Mulți dintre jucători, dar și antrenorul Diego Simeone ne-au încurajat înainte de meci, iar după victorie au postat mesaje de felicitare! I-am simțit aproape de noi. Acum ne aflăm chiar pe „Vicente Calderón”, invitate de băieți!

„Am impresia că sunt într-o altă lume”

– Unde ați petrecut?
– Cei de la club au dat o petrecere la un hotel din oraș, unde am avut voie să venim cu cei apropiați. Eu am fost cu mama, care e de câteva zile la Madrid!

– Cum a fost atmosfera la meci?
– Nu am crezut vreodată că la un meci de fete poate fi o asemenea atomsferă! A fost incredibil!

– Ai dat autografe?
– Fără număr! După meci, la hotel, chiar și aici, pe „Vicente Calderón”, oamenii s-au pozat cu noi, ne-au cerut autografe. Am impresia că sunt într-o altă lume!

„Sperăm să aducem și Cupa Spaniei”

– La ce te-ai gândit când ai auzit fluierul de final al meciului cu Sociedad?
– La nimic special! Îmi venea să sar în sus de bucurie! Și, am sărit!

– Mai aveți treabă?!
– Mai avem! Urmează Cupa Spaniei, care se desfășoară după un format special. Sunt opt formații care își dispută trofeul, practic primele opt din campionat. Săptămâna viitoare ne afăm adversarul. Sperăm să aducem și Cupa Spaniei la Madrid anul acesta.