Născută pe 26 iunie 1995 la Botoșani, Andreea a petrecut aproape un deceniu la Olimpia Cluj, formație alături de care a cucerit șase titluri de campioană, cinci Cupe ale României și a jucat an de an în Liga Campionilor. În prima reprezentativă a debutat încă din vremea junioratului.

Din păcate, din pricina accidentărilor, Andreea a fost nevoită să renunțe la cariera de jucătoare de fotbal… A evoluat pentru ultima oară chiar în această lună, în tricoul echipei naționale, contra Portugaliei, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Franța, de anul viitor.

Absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, promoția 2017, precum și a cursurilor de antrenori UEFA Licența B, Andreea va îmbrățișa meseria de antrenor mai devreme decât s-ar fi așteptat. Fostul său club, „U” Olimpia Cluj, i-a întins o mână de ajutor, iar de la 1 iulie, Andreea Corduneanu va fi antrenor în cadrul clubului de pe malurile Someșului!

Clujul e casa mea! Îmi place orașul, îmi plac oamenii, aici am locuit în ultimii zece ani, aici am prieteni, lumea mă cunoaște. Îmi propusesem să mă întorc oricum, să încep altceva, chiar dacă mi-ar fi fost foarte greu să mă rup de trecut, să renunț la ceea ce iubesc atât de mult, fotbalul. Mă bucur enorm că Olimpia mi-a propus să vin și să lucrez în cadrul clubului, cu junioarele. Astfel voi fi în continuare alături de fete, de colegele mele”, a povestit, pentru www.frf.ro, Andreea Corduneanu, care are o dorință de ziua sa: „Vreau să nu dezamăgesc și să reușesc în această meserie”.

Poreclită „Pitbull” de colegele de la Olimpia și de la echipa națională, pasionată de literatură, scrie versuri, Andreea Corduneanu a mărturisit că nu s-a gândit vreodată că la doar 23 de ani va fi antrenoare: „Dacă nu aș fi avut problemele de sănătate care m-au obligat să renunț, cred că aș fi jucat și la 40 de ani! A fost o decizie grea renunțarea la cariera de jucătoare, dar nu am avut încotro. Mergem înainte! Dacă am vreun model ca antrenor de fotbal? M-am gândit atât de puțin la această meserie, am doar 23 de ani, încât nu mi-am ales un model! Repet, voi încerca să-mi fac meseria cât mai bine posibil, să nu dezamăgesc. Am absolvit anul trecut Facultatea de Educație Fizică și Sport. Pe viitor vreau să fac un master, să îmi iau și celelalte licențe de antrenor”, a dezvăluit ea.

Mă bucur mult că am reușit să-i oferim Andreei Corduneanu șansa de a rămâne alături de noi, de familia clubului nostru și de sportul pentru care a făcut sacrificii. Oferta noastră nu face altceva decât să confirme faptul că acest club trebuie să devină casa jucătoarelor oneste, devotate și fidele principiilor noastre de dezvoltare a fotbalului feminin. Este ca într-o familie, atunci când copiii revin cu plăcere acasă. Sper să putem oferi șansa aceasta și altor sportive care au făcut istorie în cadrul clubului și atunci când, după cariera de jucătoare, vor dori să revină acasă, să avem resurse și să le primim cu brațele deschise. Cu Andreea pe banca tehnică sunt convins că o să stăm mai liniștiți în tribune … Succes Andreea și bine ai revenit acasă”, a spus Alin Cioban, președintele clubului „U” Olimpia Cluj, pentru site-ul oficial al grupării ardelene.