Cristian Radu, 31 de ani, va evolua pentru naționala de e-fotbal a României la Campionatul European ce se desfășoară sâmbătă și duminică pe PES 2020.

România debutează la eEURO 2020 sâmbătă, ora 13:30, contra Spaniei, în direct pe Facebook Echipa națională și YouTube FRF TV. Echipa noastră se mai află în grupă cu Germania și Bosnia-Herțegovina. Nu se va juca însă în sistemul clasic ”fiecare cu fiecare”. Învingătoarele din primele două jocuri se întâlnesc într-un meci decisiv de calificare. Iar învinsa mai are o șansă: va întâlni într-un joc de departajare pe câștigătoarea din duelul echipelor care au pierdut prima dispută. Toate jocurile tricolorilor vor fi transmise live.

Naționala de e-fotbal a României pe PES 2020 a luat naștere anul trecut, în urma unor calificări naționale. Cristian Radu a încheiat pe locul doi, în spatele coechipierului Adrian Urma. Ambii vor reprezenta țara noastră la primul e-Campionat European!

„Joc e-sports de 20 de ani, dar nu m-am gândit niciodată că pot evolua la «profesioniști». Mi-am dorit mult să joc în calificări și iată că am reușit să ajung în națională. Am pornit de la a mă juca cu un grup de prieteni, pe Play Station 1, și, acum, voi fi la eEURO!”, spune Cristian.

Acesta a studiat Finanțe-Bănci la ASE și, după ce a lucrat în mai multe domenii, s-a orientat către un job ca editor foto/video. „Acum, jobul îmi permite să dedic mai mult timp pentru pregătirea turneului final”.

”Doză” dublă de antrenament

Jucătorul nostru abia așteaptă provocarea eEURO, cu toate că recunoaște că ”Adrian, colegul meu din națională, este mai bun ca mine. E printre cei mai buni din lume. Sper să le fac față adversarilor. Dacă înainte mă antrenam 3-4 ore pe zi, în ultimele două luni am petrecut până la 8 ore pe zi pe consolă. Pot juca de la egal la egal cu oricine”.

George Pușcaș este preferatul lui Cristian atât în PES 2020, cât și în realitate. ”Este un jucător pe care îl folosesc mult și pe care mă pot baza. Și Ianis Hagi e un jucător cu calități bune, dar el este «arma secretă» din repriza a doua a meciurilor. Sunt fanul generației care a obținut o performanță senzațională anul trecut la EURO. Sunt fotbaliști buni, dar și caractere deosebite. Această generație ne inspiră și pe noi să câștigăm eEURO. E ceea ce ne propunem încă de la start: să fim în fazele finale și să facem totul pentru victorie!”.

Încurajări de la George Pușcaș

De altfel, atacantul George Pușcaș le-a și transmis un mesaj video componenților naționalei de e-fotbal: „Hai, băieți! Faceți România mare în Europa! Vă țin pumnii, să dați totul pentru echipa națională! Succes!”.

CITEȘTE ȘI:

eEURO se joacă sâmbătă și duminică: totul despre turneu final!

Povestea lui Adrian Urma, căpitanul naţionalei de e-fotbal a României la eEURO