e-Naționalele României și Norvegiei se întâlnesc joi, 28 ianuarie, de la ora 21:00,
într-un duel în FIFA 21 contând pentru eNations Series.

Partidele vor fi transmise live pe paginile de Facebook Echipa națională de e-Fotbal a României și Echipa națională de fotbal a României și pe YouTube FRF TV.

România va fi reprezentată în această confruntare de Cosmin Petrescu – ”PCosmin6” (românul cel mai bine clasat pe Play Station 4, între primii 50 de jucători din Europa, legitimat la West Ham în sezonul trecut, în prezent membru al echipei NFG Esports) și de Răzvan Puiu – ”RvPLegend” (românul cel mai bine clasat pe Xbox One, locul 18 în Europa, jucător profesionist de FIFA pentru Team Gullit).

Duelurile vor avea loc în FIFA Ultimate Team, cu meciuri acasă-deplasare pe ambele console între componenții celor două echipe. Echipa câștigătoare va fi desemnată în urma cumulării rezultatelor din toate cele 4 partide. În caz de egalitate, departajarea se va face printr-un joc, al cincilea, pe consola preferată de naționala cu golaveraj mai bun.

Ce este eNations Series?

eNations Series este platforma dedicată jucătorilor profesioniști de FIFA 21 care reprezintă echipe naționale din întreaga lume. Prin intermediul acesteia sunt organizate meciuri și competiții între națiuni, preliminarii eNations Cup și turneul final eNations.

eNations este echivalentul Cupei Mondiale la fotbal, cea mai mare competiție de e-fotbal dedicată echipelor naționale. Se califică 24 de țări din lume, cele mai bune, iar turneul final va avea loc în acest an la Copenhaga. e-Naționala noastră va evolua în preliminariile eNations începând din martie și va fi reprezentată de cei mai bun jucători români pe PS4 și Xbox One. Se va juca, alternativ, câte un meci pe fiecare consolă.

Rezultatele din meciuri de pregătire precum cel dintre România și Norvegiei contribuie la coeficientul fiecărei țări, în baza căruia naționalele vor fi repartizate în urne valorice la tragerea la sorți eNations Cup.