În primul meci al calificărilor, care se desfășoară sub forma unui turneu găzduit de orașul Jesolo (Italia), ”tricolorii” au învins Ungaria cu scorul de 4-2.

Au marcat: Raj Carauleanu, Ionuț Florea, Ionel Posteucă și Marian Măciucă.

”A fost cel mai frumos și cel mai disputat meci al turneului de până acum. Am câștigat meritat, băieții au jucat extraordinar, am condus tot meciul, chiar dacă am întâlnit o echipă care era mai bine cotată, o echipă care a investit foarte mult în beach soccer în ultimii doi ani. Cu acest rezultat am luat o opțiune serioasă de a trece de prima fază a grupelor. Sperăm ca victoria de azi să fie dublată și de un succes al echipei naționale mari”, a declarat Ciprian Paraschiv, managerul pentru dezvoltare fotbalistică din cadrul FRF și șeful delegației române la turneul de calificare la Mondialul de fotbal pe plajă.

În celălalt meci al grupei F, din care fac parte și ”tricolorii”, Polonia a învins Austria cu 7-5.

În această primă fază a calificărilor, cele 24 de selecționate sunt împărțite în 6 grupe de câte 4. Primele două clasate și cele mai bune patru echipe de pe locurile 3 merg în următorul tur.

Cele 16 echipe rămase în competiție vor fi grupate, câte 4, în alte 4 grupe. Câștigătoarele din fiecare grupă vor merge la Mondialul din Portugalia.
 
Următoarele meciuri ale României sunt cu Austria, pe 8 septembrie, ora 11:30 (12:30 ora României) și cu Polonia, pe 9 septembrie, ora 15:15 (16:15 ora României).
 
Lotul României pentru turneul de calificare este următorul:
 
Laurențiu Marian GHEORGHE, George BRATU (portari); Iulian RĂVOIU, Ionel POSTEUCĂ, Daniel CARAULEANU, Ionuț FLOREA, Marian MĂCIUCĂ, Dorel ZAHARIA, Tudorel FUGARU, George CHIRILĂ, Gabriel DOBRE, Viorel FARCAȘ (antrenor-jucător)