Acţiunea de scouting organizată în Germania de Federaţia Română de Fotbal, în perioada 13-15 mai, a adunat 55 de tineri jucători români din Austria, Elveţia, Italia, Spania, Olanda şi Germania. Trialul, desfăşurat pe terenul pus la dispoziţie de clubul TuS Traunreut, a fost coordonat de Aurel Țicleanu, managerul departamentului scouting din cadrul FRF.

La acţiune au mai fost prezenți Sandu Tăbârcă, coordonatorul loturilor de tineret şi juniori, Costel Enache, antrenor România U18, Adrian Boingiu, antrenor România U17, Gabriel Manolache, antrenor România U16 şi Cătălin Parfene, referent departamentul scouting.

A doua acţiune de selecţie organizată de departamentul de scouting în Germania, după cea de anul trecut de la Bitburg, a fost un succes, fiind descoperiţi mai mulţi jucători susceptibili de a fi convocaţi la loturile naţionale de juniori. Conform declaraţiei lui Aurel Ţicleanu, coordonatorul acţiunii de la Traunreut, în 2017 va avea loc un nou trial în Germania, de data aceasta în zona centrală a ţării.

"A fost o acţiune cu totul specială, pentru că am găsit nişte oameni minunaţi, de la românii noştri care ne au ajutat să ajungem acolo până la preşedintele clubului TuS Traunreut, al cărui bunic a emigrat din România. Au venit jucători foarte buni care sunt sigur că vor face obiectul convocării la următoarele acţiuni ale naţionalelor de juniori. Ne propunem ca şi la anul să revenim în Germania, undeva în centrul ţării" a declarat Aurel Ţicleanu.

Trialul de la Traunreut a fost a șaptea acțiune de scouting extern organizată pe parcursul ultimului an și jumătate de Departamentul de Scouting al FRF, după cele din Spania (Madrid, 15-16 octombrie 2014), România (Salonta, 17-19 noiembrie 2014), Germania (Bitburg, 24-26 aprilie 2015), Italia (Roma, 18-20 septembrie 2015), Franța (Tremblay-en-France, 20-22 noiembrie 2015) și Spania (Sevilla, 18-21 februarie 2016).

Foto: Ottmar Schreiber