Foto: UEFA

La început de an trecem în revistă evenimentele majore la care vom fi conectați în următoarea perioadă.

Futsal. Elite Round spre Cupa Mondială.

În perioada 2-5 februarie 2020, naționala de futsal a României dispută partidele din runda decisivă dinaintea Cupei Mondiale, competiție la care încă nu am fost prezenți vreodată. Vom întâlni Kazahstan, Cehia (gazda turneului de calificare) și Slovenia. Prima clasată merge la Mondialul din Lituania, în timp ce echipa de pe locul secund va disputa un baraj.

Liga Națiunilor. Tragere la sorți.

Pe 3 martie vom cunoaște adversarii din grupele ediției 2020/21 a Ligii Națiunilor, fază care se va desfășura în septembrie, octombrie și noiembrie 2020. România va fi în a doua divizie valorică. Din Liga Națiunilor două naționale vor mai avea o șansă la World Cup 2022, calificându-se în play-off alături de echipele clasate pe pozițiile secunde în viitoarele preliminarii.

Echipa națională. Play-off EURO 2020.

Pe 26 martie, în deplasare, naționala României va juca împotriva Islandei în play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020. Dacă trec de selecționata nordică, tricolorii vor întâlni pe 31 martie, tot în deplasare, câștigătoarea duelului dintre Bulgaria și Ungaria. Învingătoarea merge la turneul final.

Turul de Elită. Juniorii și junioarele atacă EURO.

Avem trei naționale de juniori calificate la Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneelor finale.

Băieții U17 vor juca împotriva Belgiei (25 martie), Angliei (28 martie) și Georgiei (31 martie) pentru biletul la EURO 2020 găzduit de Estonia. Merg la turneul final câștigătoarele celor 8 grupe și cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.

Fetele U17 vor întâlni Ungaria (18 martie), Rusia (21 martie) și Islanda (24 martie). Doar câștigătoarele din cele 7 grupe merg la EURO 2020 din Suedia.

Junioarele U19 vor fi într-o grupă cu Olanda (7 aprilie), Scoția (10 aprilie) și Islanda (13 aprilie). Cele 7 câștigătoare de grupă vor merge la EURO din Georgia.

Cupa României. Finala.

Ultimul act al competiției este programat pe 23 mai. În competiție se mai află Hermannstadt, FCSB, Academica Clinceni, FC Petrolul Ploiești, Dinamo, Politehnica Iași, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova. Tragerea la sorți a ”sferturilor” va avea loc în următoarea perioadă.

Echipa națională. Amical de lux.

Înainte de EURO 2020, acolo unde sperăm să obținem calificarea în urma play-off-ului din martie, naționala noastră va disputa un superamical contra naționalei Angliei. Pe tărâm britanic. Partida va avea loc pe 6 iunie, locația urmând a fi comunicată ulterior.

EURO 2020. București, oraș-gazdă.

Turneul final al Campionatului European 2020 aduce la București patru partide. Dacă se va califica, România va disputa pe Arena Națională jocurile cu Austria și Ucraina. Cel cu Olanda se va disputa la Amsterdam.

  • 14 iunie, ora 19:00: Austria – Câștigătoare play-off D sau A
  • 18 iunie, ora 16:00: Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A
  • 22 iunie, ora 19:00: Ucraina – Austria
  • 29 iunie, ora 22:00: Locul 1 grupa F – Locul 3 grupa A/B/C/D

EURO 2020 debutează pe 12 iunie, la Roma, și se încheie pe 12 iulie, pe Wembley, odată cu disputarea finalei.

Jocurile Olimpice. După 56 de ani.

România se află din nou, după mai bine de jumătate de secol, în competiția de fotbal a Jocurilor Olimpice. Calificarea a fost obținută ca urmare a performanței naționalei U21 la EURO 2019 – atingerea fazei semifinalelor. Pe 18 aprilie vom afla adversarii din grupă, iar competiția va debuta pe 23 iulie. Finala va avea loc pe 8 august.

Mai sunt calificate până acum: Japonia, Franța, Germania, Spania, Noua Zeelandă, Egipt, Coasta de Fildeș, Africa de Sud. În 2020 vor fi stabilite ultimele participante: 3 din Asia, 2 din America de Sud și 2 din America de Nord și Centrală.

România U19. Turneu cu adversari de elită.

În pregătirea participării la EURO 2021, turneu final pe care România îl va găzdui, naționala noastră sub 19 ani va primi vizita a trei adversari de top ai Europei. Turneul se va desfășura la noi în țară în luna octombrie. Partidele tricolorilor sunt:

  • România – Germania (7 octombrie)
  • România – Anglia (10 octombrie)
  • România – Portugalia (13 octombrie)