Luni, 15 aprilie, de la ora 10:00, Ambasada Republicii Federale Germania din București și Federația Română de Fotbal vor organiza o conferință de presă comună cu prilejul participării Echipei Naționale de Fotbal a României la EURO 2024, turneu final care va avea loc în Germania între 14 iunie și 14 iulie 2024.

Cu această ocazie, fostul mare fotbalist german Thomas Hitzlsperger va prezenta viziunea Germaniei pentru turneu. Acesta a jucat pentru numeroase echipe din Premier League, Bundesliga și Serie A, și a câștigat Bundesliga cu VfB Stuttgart în 2007. De asemenea, a făcut parte din echipa națională a Germaniei când aceasta s-a clasat pe locul 3 la Cupa Mondială din 2006 și pe locul 2 la EURO 2008. Hitzlsperger a fost numit recent „Ambasador al Fotbalului” de către E.S. Annalena Baerbock, ministrul federal al Afacerilor Externe, pentru a promova EURO 2024 în țările participante.

Din partea Federației Române de Fotbal vor participa directorul tehnic Mihai Stoichița, directorul sportiv Vlad Munteanu și Marius Niculae, fost internațional român, director sportiv al lotului Under 21.

Conferința de presă va avea loc la Reședința Ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Dr. Peer Gebauer, strada Henri Coandă nr. 22, București.

Rugăm instituțiile mass-media care doresc să participe la eveniment să trimită solicitarea nominală de acreditare la adresa de email catalin.popescu@frf.ro până vineri, 12 aprilie, ora 14:00.