Anul 2019 va lăsa o moștenire importantă fotbalului feminin românesc, care se va reflecta în anii ce urmează. Iată un top al evenimentelor care au marcat fotbalul feminin în acest an !

  1. JUNIOARE DE ”ELITĂ”. Pentru a doua oară în ultimii trei ani, naționalele de junioare U17 și U19 s-au calificat la Turul de Elită, ultima fază înainte de Campionatele Europene din vara anului 2020! Cele două generații se vor lupta în primăvara anului viitor pentru un loc la turneul final cu adversari pe măsură. Tricolorele U17 întâlnesc Ungaria, Rusia și Islanda, în timp de junioarele U19 se vor bate pentru un loc la EURO cu Olanda, Scoția și Islanda.
  2. ECHIPE DE FETE LA CLUBURILE DE LIGA 1. Începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin. Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competițiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.
  3. CEA MAI CATEGORICĂ VICTORIE DIN ISTORIE. La începutul anului, naționala feminină a obținut cea mai clară victorie din istoria sa, 13-0 cu Turkmenistan. Partida s-a disputat în cadrul turneului Alanya Gold City Cup, unde tricolorele s-au clasat pe locul 2.
  4. FINALA CUPEI ROMÂNIEI, COMENTATĂ ÎN PREMIERĂ ȘI DE O VOCE FEMININĂ. Ioana Cosma, prezentatoarea emisiunii ”Ora exactă în fotbal” de pe PRO X, a acceptat provocarea FRF TV de a comenta, alături de Adi Dobre, finala Cupei României la feminin, dintre Vasas Femina și Fortuna Becicherecu Mic. A fost pentru prima dată când o voce feminină a comentat un meci de fotbal feminin! Finala a fost câștigată de Vasas Femina, scor 5-0, formația din Odorheiu Secuiesc câștigând primul său trofeu din istorie!
  5. ECHIPAMENT CROIT SPECIAL PENTRU NAȚIONALELE FEMININE. Începând cu anul 2019, Federația Română de Fotbal și partenerul tehnic Joma le-au oferit jucătoarelor din echipele naționale un echipament croit special pentru ele. Designul tricourilor este cel lansat în toamna lui 2017 odată cu noua identitate a echipei naționale, însă diferă croiala.