FRF TV | Teodora Meluță: „Aș da orice pentru o calificare la EURO!”

Într-un interviu FRF TV, Teodora Meluță, 19 ani, cea mai bună jucătoare din România în 2018, vorbește despre șansele de calificare ale naționalei feminine la Campionatul European 2021.

În preliminariile care pentru noi încep în octombrie, România va întâlni Elveția, Belgia, Croația și Lituania. Câștigătoarea grupei se califică la EURO împreună cu cele mai bune ocupante ale locurilor secunde. Ultimele trei poziții vor fi stabilite în urma unui play-off, tur-retur, între celelalte șase locuri doi.

„Aș da orice pentru o prezență la un turneu final”, spune Teodora Meluță, care își amintește și de ratarea calificării la EURO 2017, la barajul cu Portugalia: „De această dată sper să fie cu noroc și să ajungem noi pentru prima dată la Campionatul European”.

Tricolorele vor întâlni din nou Belgia, după ce în calificările pentru Mondialul din acest an au pierdut de două ori la limită, 2-3 și 0-1. „Nu au fost mai bune ca noi, doar au avut mai multă experiență. Aici s-a făcut diferența. Cu mai multă determinare, acum putem lua noi cele 6 puncte!”, mai spune Teodora Meluță.

Până la startul preliminariilor, naționala feminină participă la un turneu de pregătire în Turcia: Alanya Gold City Cup. Tricolorele pregătite de Mirel Albon vor întâlni Turkmenistan (27 februarie, ora 10:00), Uzbekistan (1 martie, ora 14:30) și India (3 martie, ora 16:30), cu posibilitatea de a juca finala în data de 5 martie.

Urmărește interviul FRF TV în care Teodora Meluță dezvăluie obiectivele sale personale în fotbal, ce s-a schimbat în viața ei după câștigarea titlului de cea mai bună jucătoare din România și în care transmite un mesaj celor care încearcă să ridiculizeze acest sport.