Echipa națională se pregătește la EURO 2024 pe stadionul din Wurzburg, unde Marius Marin dădea probe de joc în urmă cu 10 ani.

Mijlocașul a petrecut vara lui 2014 la Wurzburg, susținând probe de joc timp de o lună. Pe atunci, Marin avea 16 neîmpliniți.

Astăzi, el revine pe același teren, trăindu-și visul de a participa la un Campionat European. „Am susținut probe, dar clubul avea o politică diferită. Trebuia să și lucrez, nu doar să joc fotbal, atunci echipa era în Liga a 3-a. E un pas foarte mare pentru mine. Mă uit în spate și văd toată munca depusă de mine și familia mea”, a declarat Marius Marin.

În interviul acordat UEFA, Marin a rememorat și primul său meci în tricoul echipei naționale la Under 21: „A fost una dintre cele mai urâte experiențe din viața mea. Din prea marea dorință de a da totul pe teren, am luat roșu după doar un minut și jumătate. Dar a fost pasul de plecare care m-a adus aici”.

Povestea lui Marius Marin, ca și a altor tricolori, reprezintă o sursă de inspirație pentru mulți tineri fotbaliști, demonstrând că perseverența și munca pot transforma visurile în realitate.