Federația Română de Fotbal și Liceul de arte plastice “Nicolae Tonitza”, cu sprijinul Galeriilor Artmark, organizează o licitație caritabilă extraordinară.

Cei 26 de jucători selectați pentru EURO 2024 au fost imortalizați în picturi realizate de tinerii artiști ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Capitală. Lucrările vor participa la o licitație caritabilă extraordinară, intitulată chiar „EURO 2024”, care va avea loc în data de 27 iunie, a doua zi după cel de-al treilea meci din grupă al României, disputat cu Slovacia.

Toate fondurile obținute vor fi donate instituției de învățământ, pentru a finanța campania acesteia de încurajare a aplicării pentru meseriile vocaționale pe care liceul le formează de timpuriu.

Iubitorii de frumos care apreciază și performanța în sport au posibilitatea să achiziționeze un pachet unic, format din tricoul de joc al tricolorilor, semnat olograf după primul meci de la EURO 2024, România-Ucraina (care va avea loc luni, 17 iunie, de la ora 16.00), precum și pictura dedicată.

Inițiativa a aparținut Federației Române de Fotbal, care a comandat și folosit picturile acestea pentru a realiza videoclipul oficial de anunțare a lotului, producție ce a fost filmată la Liceul „Tonitza” în sala de curs în care artiștii, elevi ai liceului, și-au finalizat operele. Toate aceste picturi s-au aflat și în camera lor de hotel la sosirea în Würzburg, oferindu-le o sursă de inspirație și susținere.

Picturile se află deja în expoziția deschisă la Palatul Cesianu-Racoviță (str. C.A. Rosetti nr. 5), iar din 19 iunie li se vor alătura și tricourile semnate olograf de sportivi, un autograf special ce se va realiza imediat după primul meci al României la EURO 2024.

Se regăsesc în licitație toate tricourile de joc ale lotului echipei naționale de la EURO 2024: 1. NIȚĂ, 2. RAȚIU, 3. DRĂGUȘIN, 4. RUS, 5. NEDELCEARU, 6. M. MARIN, 7. ALIBEC, 8. CICÂLDĂU, 9. PUȘCAȘ, 10. HAGI, 11. BANCU, 12. MOLDOVAN, 13. MIHĂILĂ, 14. OLARU, 15. BURCĂ, 16. TÂRNOVANU, 17. COMAN, 18. R. MARIN, 19. DRĂGUȘ, 20. MAN, 21. STANCIU, 22. MOGOȘ, 23. SORESCU, 24. RACOVIȚAN, 25. BÎRLIGEA și 26. ȘUT.

Împreună cu pictura-pereche, toate acestea se vor afla în licitația caritabilă, pornind de un preț de doar 100 de euro.