Echipa Națională a României este, începând de luni seara, în Germania, unde va debuta la EURO pe 17 iunie.

După un antrenament intens desfășurat în cursul dimineții la baza de pregătire de la Mogoșoaia, tricolorii au luat masa de prânz și s-au pregătit pentru plecarea spre Germania. Atmosfera a fost una plină de entuziasm și determinare, jucătorii fiind nerăbdători să ajungă la destinația finală: Wurzburg, unde vor fi cazați pe durata Campionatului European.

La Aeroportul Internațional Henri Coandă, echipa națională a fost întâmpinată cu entuziasm de un grup de copii și de Ronny, mascota Penny, care au profitat de ocazie pentru a-și vedea idolii de aproape și a le solicita autografe. Printre cei mai solicitați jucători au fost Nicolae Stanciu, Radu Drăgușin, Florinel Coman și Denis Drăguș, care au petrecut câteva momente oferindu-le autografe și făcând fotografii cu micii suporteri.

Înainte de îmbarcare, tricolorii au făcut o scurtă oprire la magazinul Fan Store din incinta aeroportului, unde au semnat produse oficiale ale echipei naționale, spre bucuria fanilor prezenți.

Zborul spre Germania a fost operat de compania Tarom și a durat puțin peste două ore. Pe durata călătoriei, jucătorii s-au relaxat urmărind filme și seriale, jucând table sau, pur și simplu, s-au odihnit.

La aterizare, delegația României a fost preluată direct de pe pistă de autocarul oficial pe care tricolorii îl vor folosi pe durata întregului turneu EURO 2024. După un drum de aproximativ o oră și jumătate, tricolorii au ajuns la hotelul Melchior Park din Wurzburg, unde vor fi cazați pe durata competiției.

La sosire, echipa națională a fost primită cu căldură de aproximativ 50 de suporteri români, oferindu-le astfel un impuls moral suplimentar înainte de startul competiției.