Foto: Stuart Franklin - UEFA / UEFA via Getty Images

Turneul final, care va avea loc în Germania, va avea parte de o expunere mediatică fără precedent.

UEFA EURO 2024 va fi transmis în direct de 130 de televiziuni și posturi de radio din întreaga lume, asigurând o acoperire globală de neegalat. Asta deoarece turneul final va putea fi văzut în peste 200 de țări!

Estimările indică o audiență medie pe meci de peste 100 de milioane de oameni, iar audiența totală pe durata turneului este așteptată să depășească impresionanta cifră de 5 miliarde de spectatori. Interesul pentru acest eveniment a fost uriaș, lucru confirmat și de cererea masivă de bilete. UEFA a anunțat că au fost înregistrate peste 3 milioane de solicitări pentru bilete, ceea ce reflectă nerăbdarea și entuziasmul fanilor din întreaga lume.

Acoperirea mediatică va fi susținută de peste 3.300 de jurnaliști acreditați, dintre care aproape 100 sunt din România. Pe lângă cele 130 de televiziuni și posturi de radio care vor transmite în direct meciurile, în Germania vor fi prezenți și reprezentanți de la alte 270 de televiziuni din întreaga lume, pentru a oferi relatări detaliate și analize din centrul evenimentelor.

CEA MAI COMPLEXĂ TRANSMISIUNE TV

EURO 2024 va beneficia de cele mai complexe sisteme de transmisiune TV. Fiecare moment important din meci, fiecare gol, fiecare ocazie de a marca, se va filma cu 47 de camere! Telespectatorii vor beneficia de cea mai complexă transmisiune TV, o experiență de neratat pentru toată lumea. Vor fi unghiuri de filmare din spidercam, din drone, din elicopter! Și, în premieră, spidercam-ul va coborî la fazele fixe la un metru și jumătate deasupra jucătorilor pentru un unghi inedit și nou în ceea ce privește experiența telespectatorului în fața televizorului.

Foto: Lukas Barth – UEFA / UEFA via Getty Images

IMAGINI ȘI INTERVIURI

Prin deținătorii de drepturi, toți fanii vor avea posibilitatea să simtă atmosfera unui turneu final, chiar dacă nu sunt în tribunele stadionului. Imagini în exclusivitate de la sosirea jucătorilor la stadion, din vestiar, de la încălzire, totul va putea fi vizionat la TV. După fiecare meci din grupe și șaisprezecimi, minim 8 jucători trebuie să ofere interviuri către deținătorii de drepturi. Numărul jucătorilor va crește la 10 în sferturi de finale, la 12 în semifinale și la 14 în finală, fără a lua în calcul interviul cu jucătorul meciului!

EURO 2024 se anunță a fi nu doar un spectacol sportiv de excepție, ci și un fenomen mediatic global, aducând împreună miliarde de oameni într-o celebrare a fotbalului.