Cei 26 de jucători convocați de Edi Iordănescu pentru preliminariile de succes compun o evoluție progresivă a naționalei în ultimii ani.

De la EURO 2016, ultima noastră prezență la un turneu final, în mandatul Anghel Iordănescu, doar Nicolae Stanciu și Denis Alibec se mai regăsesc în lista celor 43 de eurotricolori utilizați în actualele preliminarii.

În schimb, nu mai puțin de 8 semifinaliști EURO U21 din 2019, pregătiți atunci de Mirel Rădoi, se află pe lista de acum! Este vorba de Alexandru Cicâldău, Dennis Man, Ianis Hagi, Forinel Coman, George Pușcaș, Darius Olaru, Adrian Rus și Ionuț Nedelcearu.

Contribuțiile de excepție ale României U21

La EURO U21 din 2021, următorul turneu final bifat de tricolorii noștri de la tineret, au fost în lotul lui Adrian Mutu doi fotbaliști care acum au contribuit la calificarea seniorilor la EURO 2024. Îi avem aici pe Radu Drăgușin și Marius Marin. Acestora li se adaugă și Olimpiu Moruțan, prezent în Germania, dar fără drept de joc..

Pentru ca Edi Iordănescu să ia în Germania inclusiv alți 3 tineri tricolori, participanți la EURO U21 de vara trecută, găzduit de România și Georgia. Pe această ultimă listă îi regăsim pe Ștefan Târnovanu, Bogdan Racovițan și Daniel Bîrligea!

Un jucător, care nu se regăsește în aceste categorii, a participat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 după semifinalele EURO U21 din 2019: Andrei Rațiu.