UEFA a răspuns postului de televiziune Digi Sport, care a solicitat un punct de vedere în urma informațiilor apărute în spațiul public privind posibile modificări în planul de organizare EURO 2020, turneu programat să se dispute în 12 orașe de pe continent, inclusiv la București.

“UEFA lucrează cu cele 12 orașe implicate în turneul final pentru adoptarea unor scenarii în vederea disputării meciurilor de la EURO 2020. Cele patru scenarii pregătite sunt: stadion deschis integral, stadion deschis cu o capacitate de cel puțin 50%, stadion deschis cu o capacitate cuprinsă între 20% și 30% și stadion cu porțile închise.

Fiecare oraș va alege, împreună cu UEFA, două scenarii după care să se ghideze în perioada următoare. UEFA va comunica în luna martie ce fel de scenariu va fi aplicat în fiecare oraș”, a fost răspunsul oficial al forului european.

S-au redeschis birourile de la Arena Națională

Confirmare a faptului că în România pregătirile pentru turneul final se desfășoară conform planului UEFA, echipa de organizare EURO 2020 la București a revenit de luni, 25 ianuarie, la birourile amenajate la Arena Națională. Acestea au fost inaugurate la începutul anului 2020, însă ulterior, din cauza pandemiei și în urma deciziei de amânare a turneului final, au fost închise.

Între timp, birourile au fost reamenajate pentru ca în spațiul de muncă să fie respectate normele de prevenție și de distanțare socială aflate în vigoare în contextul pandemiei.