Asociația Județeană de Fotbal Vrancea derulează în 8 localități din județ acțiunea „Academia de Fotbal Social”, inclusă în cadrul Proiectului “Dezvoltarea fotbalului din județul Vrancea/Sportul pentru toți”, derulat în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea.

Proiect prevede dezvoltarea și funcționarea unui număr de opt centre de pregătire pe raza județului (Panciu, Adjud, Soveja, Homocea, Vulturu, Jariștea, Suraia și Vizantea Livezi), din care să se formeze echipe de juniori care să crească numărul de echipe participante la campionatele de juniori C, D și E.

Astfel, aceste localități vor fi dotate cu porți mobile pentru copii (achiziționate în prealabil de AJF Vrancea), precum și cu materiale necesare derulării activității și competiției, respectiv mingi, veste de departajare, copete, gărdulețe și jaloane care vor fi distribuite în mod gratuit către cluburile înscrise în proiect.

Proiectul a fost lansat la Panciu, unde antrenorii Paul Cioran, Octavian Bucătaru și Sorin Damian l-au avut alături pe fostul internațional Florin Răducioiu, care nu s-a ferit să schimbe pase cu copiii prezenți și să-i învețe din tainele sportului rege.

Scopul și obiectivele proiectului vizează instruirea și pregătirea elevilor, pe baza unei metodologii moderne şi unitare de antrenament, elaborată de Comisia Tehnică a AJF Vrancea împreună cu profesorii de sport sau foști jucători de fotbal din localitate; monitorizarea pregătirii sportive şi a celei şcolare a copiilor participanți, astfel încât aceştia să progreseze pe ambele planuri şi să reprezinte modele de urmat; mediatizarea corespunzătoare a programului la nivel judeţean şi local, atragerea unor personalităţi culturale, ştiinţifice sau sportive marcante la promovarea programului; pregătirea lor în cadru organizat în cele mai bune condiții, similare cu cele de la cluburi din orașe.

“Proiectul Academia de Fotbal Social prevede câte două antrenamente săptămânale, în centre de pregătire  identice cu cele de selecție de la AC Milan, club la care a evoluat și Răducioiu. Proiectul va continua și în anii următori, cu dotarea tuturor membrilor afiliați care își manifestă disponibilitatea, prin asigurarea de condiții similare pentru juniorii din toate localitățile”, a precizat președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru.

Recent, AJF Vrancea a oferit echipamente sportive și mingi pentru 40 de echipe de la toate cluburile afiliate, în cadrul Proiectului “Dezvoltarea fotbalului din județul Vrancea/Sportul pentru toți”. Președintele Consiliului Județean și președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, au oferit reprezentanților cluburilor afiliate 800 de echipamente sportive, dar și 400 de mingi. În cadrul evenimentului, care a avut loc la Stadionul Milcovul, s-a desfășurat și un turneu destinat copiilor născuți în anii 2014, 2015 și 2016 din municipiul Focșani, legitimați la cluburile Inizio, Kinder, CSM 2007, Covaci Junior și Prosport din localitate.

Articol de Daniel Lazăr