Cupa Tymbark Junior dezvoltă fotbalul feminin în județ. Dovadă numărul mare de echipe participante la ediția din acest an, la categoria de vârstă Under 12.

La startul etapei județene s-au înscris 12 școli gimnaziale, grupate în trei serii zonale.

Campioanele, Școala Ferești, Școala Solești și Școala ”Alex.I.Cuza” Vaslui, au disputat turneul final, găzduit de terenul sintetic al Școlii ”Alexandra Nechita” Vaslui.

Turneul a fost unul echilibrat, cele trei echipe demonstrând că fotbalul feminin poate avea viitor la Vaslui.

Campioană județeană a devenit Școala Ferești, coordonată de profesorul George Huhurez, care a învins Școala Solești (1-0) și a remizat cu Școala ”Alex.I.Cuza” Vaslui (0-0), însă a profitat de remiza dintre Școala Solești și Școala ”Alex.I.Cuza” Vaslui (0-0).

Astfel, Școala Ferești va reprezenta județul Vaslui la faza regională a Cupei Tymbark, care va avea loc la Suceava.

Cupa Tymbark Junior este o întrecere la fotbal adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, care se află în cel de-al 4 an al activității sale. Competiția se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal și Maspex Romania, prin brandul Tymbark, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Întrecerea vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea activității sportive în rândul celor mici.

144.738 de copii au luat startul în decembrie 2020 în fazele pe școală ale celei mai mari competiții de fotbal dedicate elevilor din România. Cei mai mulți participanți de la debut, din 2016 încoace. La prima ediție a Cupei Tymbark Junior au luat parte 122.691 de copii, băieți și fete, iar acum numărul participanților a ajuns la 144.738, cu 10 la sută mai mulți ca în 2018-2019.

Articol de Cristian Lapa (Vaslui)