Ediția din acest an a Winter Cup se bucură de cea mai bună participare: 33 de echipe din județ și alte opt din zona Moldovei s-au înscris la turneul organizat de AJF, în parteneriat cu FRF, FRMF și Primăria Vaslui.

Participarea la ediția din acest an a Winter Cup reprezintă un record, turneul putând fi catalogat drept evenimentul regional al anului 2017. La turneul Open s-au înscris 20 de echipe din județ, la secțiunea dedicată juniorilor sunt zece echipe, iar la old-boys-trei.

Din afara județului au confirmat prezența opt echipe. Vor veni la Vaslui Auto Driver PremierSoft Iași (campioana județului vecin), Colloseum 2005 Iași (ocupanta locului trei în sezonul trecut), UTI Iași, Golden Boys Bacău (câștigătoarea “Winter Cup” 2016), Capri Roman (vicecampioana orașului nemțean) și o echipă de top din Piatra Neamț. “Winter Cup poate fi catalogat cel mai puternic turneu de sală din Moldova. Nu mă așteptam la o asemenea participare. Vin echipe cu jucători cu experiență, ceea ce va aduce un plus de valoare competiției”, a declarat Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Vaslui.

Întrecerea va avea și o secțiune dedicată futsalului, la care sunt deja anunțate patru-cinci echipe. ”Așteptăm răspuns de la echipele din campionatul de futsal Under 19, pentru a vedea cum vom organiza această secțiune”, a mai spus Bogdan Gheorghiță.

Pentru spectatorii prezenți la meciurile turneului se va organiza o tombolă în ziua finalei Winter Cup Vaslui, câștigătorii urmând a fi premiați dacă sunt în sală în momentul extragerii. Tichetele de tombolă sunt gratuite, numerotate și se împart spectatorilor pe toată durata competiției.

“Așteptările mele sunt aceleași de la edițiile anterioare: să avem parte de spectacol, sportivitate, lumea care vine la sală să se simtă bine, iar noi, ca organizatori, împreună cu partenerii noștri să fim mândri că am reușit organizarea în condiții excelente a celei mai ample competiții sportive cu caracter amical și permanent de pe raza județului Vaslui”, a subliniat președintele AJF Vaslui.

Arbitrajele vor fi asigurate de brigăzi din județele Galați, Bacău, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Premiile oferite celor mai bune echipe vor consta în vouchere pentru achiziționarea de echipament sportiv, cupe și diplome.

Toate participantele vor primi cupe și diplome. În acest an, pe lângă Federația Română de Fotbal (FRF), s-a alăturat organizatorilor ca partener Federația Română de Minifotbal (FRMF). AJF mai este susținută de Primăria Vaslui, Direcția Județeană de Sport și Tineret, CS “Viitorul”, precum și de o serie de firme locale. Turneul a debutat pe 21 ianuarie, iar în cele 20 de meciuri disputate s-au marcat 140 de goluri.