CSM Vaslui se află în fața unei performanțe notabile. Echipa vasluiană este neînvinsă de 35 de partide, perioadă în care a obținut patru trofee: titlul de campioană județeană, promovarea în Liga 3, trofeul județean al Cupei României și trofeul pe regiunea N-E a Cupei României.

Fotbaliștii pregătiți de Gabriel Crăciun și Adi Racoviță au obținut 26 de victorii din tot atâtea meciuri în Liga 4, cu un golaveraj de invidiat, 133-16. Vasluienii au câștigat dubla de la barajul de promovare în Liga 3, cu Moldova Cristești, campioana județului Iași, scor 7-3, iar Cupa României, faza județeană, au câștigat-o după ce s-au impus la scor în toate etapele, inclusiv în finala cu Sporting Comstar Vaslui, golaverajul general fiind de 36-2.

În grupa regională a Cupei României, CSM Vaslui s-a impus, scor 8-0, cu ACS Gauss Bacău, și scor 9-1 cu CSO Viitorul Liteni.

Finala cu ACS USV Iași a fost câștigată de formația vasluiană cu scorul de 2-1, obținând trofeul regional și prezența în primul tur național, unde va întâlni pe FC Rapid Brodoc, miercuri, 2 august.

„Pentru mine personal, câștigarea trofeului regională reprezintă o satisfacție imensă, înseamnă că munca pe care o depunem la fiecare antrenament dă rezultate. Le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus sâmbătă și pentru toată dăruirea pe care o arată în teren. Următorul pas este meciul cu cei de la Brodoc. Plecăm clar cu șansa a doua. Au un an de liga 3 în fața noastră, un an în care au reușit să-și formeze o echipă omogenă. E o echipă cu un joc destul de solid. Ne vom juca șansa noastră și sper să reușim să oferim publicului din Vaslui un meci cât mai spectaculos”, a precizat Gabriel Crăciun, antrenor-jucător la CSM Vaslui.

Legat de debutul în Liga 3, tehnicianul susține că e nevoie de răbdare și multă muncă, pentru a reuși să termine cât mai sus în clasament.

„Fiind o echipă nou promovată,va trebui să muncim imens pentru a reuși să ne ridicam la cel mai bun nivel al nostru. Pentru mulți dintre jucători va fi pentru prima dată când vor juca la nivel de liga 3, dar am încredere în toți jucătorii noștri că vor face o figură frumoasă. Va fi un an în care ne dorim foarte mult să devenim cât mai omogeni, să reușim să integrăm cât mai repede juniorii în ceea ce înseamnă jocul nostru, iar la final de campionat să fim cât mai sus posibil în clasament”, a conchis Gabriel Crăciun.

CRISTIAN LAPA (VASLUI)