Grație acestui proiect, cei 40 de copii de la serviciile comunitare 1 și 2 din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au avut parte de două zile superbe, petrecute în compania voluntarilor de la Asociația Județeană de Fotbal, Asociația Solidar și Sports4Children Foundation (SUA).

În prima zi, aceștia au vizionat un film la cinematograful din Vaslui, pentru ca a doua zi să o petreacă la Iași. Primul popas a fost la Palatul Culturii, unde copiii au vizitat toate muzeele, după care au luat prânzul alături de organizatori. După amiaza au petrecut-o în Grădina Botanică, pentru ca seara să-i prindă pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Vasluienii au fost oaspeții CSM Politehnica Iași, primind invitații la meciul de liga 1, dintre echipa locală și Politehnica Timișoara, încheiat nedecis, 1-1.

Am avut parte de foarte mulți susținători în această acțiune umanitară și mulțumim pe această cale tuturor celor implicați. Fără ei nu puteam duce la bun sfârșit proiectul. Sunt convins că a fost o experiență de neuitat pentru toți copiii beneficiari. Ne dorim ca fotbalul să fie mai mult decât un fenomen sportiv și să participăm activ la viața comunității”, a spus Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

În cadrul ediției 2017 a turneului de fotbal pe teren redus Summer Cup, AJF Vaslui, împreună cu Asociația Solidar și Sports4Children Foundation și-au dat mâna la derularea unui proiect cu caracter umanitar. Fotbaliștii vasluieni care evoluează în liga I au pus la dispoziție tricourile de joc originale de la echipele lor de club, care au fost scoase la o licitație on-line.

Banii rezultați au fost folosiți în activitățile derulate cu cei 40 de copii

Au răspuns inițiativei fostul fundaș al FC Vaslui, Ionuț Balaur, actualmente titular la FC Voluntari, Marian Târșă, transferat în această vară la FC Botoșani, Mihai Voduț, de la FC Voluntari, Dragoș Grigore, fostul căpitan al naționalei de seniori, Vasile Buhăescu, de la Juventus București, și Andrei Ciobanu, de la Viitorul Constanța.