Sala Polivalentă din Tulcea a găzduit marţi, 5 februarie, cea de-a V-a ediție a Cupei Hagi Danone. 

Manifestarea este organizată de Consiliului Județean Tulcea, Asociația Județeană de Fotbal și Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret, participanţi fiind echipele de juniori C (jucători născuţi în anul 2004 şi mai mici).

Și în acest an, am avut meciuri frumoase la Sala Polivalentă şi sperăm ca măcar unul dintre fotbaliştii participanţi la această competiţie să ne amintească în viitor, prin ceea ce va face în teren, de cel mai mare fotbalist al României, Gheorghe Hagi. Este o bucurie a noastră că suntem singurul județ care îl cinstim cum se cuvine pe marele nostru fotbalist, prin acest eveniment organizat de ziua sa de naștere, competiție care a beneficiat mereu de sprijinul  Consiliului Județean“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

Din partea Academiei „Gheorghe Hagi“, la eveniment a fost prezent președintele acesteia, Paul Peniu, care o oferit câte o minge de fotbal celor zece echipe participante. „Din partea Academiei Hagi și a mea personal, vă mulțumesc că organizați această competiție. Din câte știu eu, sunteți singurii care organizați această cupă pentru a-l omagia pe Gică, în fiecare zi de 5 ianuarie. Este pentru prima oară când reprezint Academia Hagi la această sărbătoare și vă promit că, anul viitor, dacă ne invitați, voi veni și cu grupe de copii de la Academie pentru o confruntare sportivă a copiilor, de ziua această specială a fondatorului Academiei Hagi și al Viitorului Constanța. Vreau să precizez că o colaborare între Tulcea și Constanța, reprezentată de Viitorul și Academia Hagi, este deja realizată: avem un copil care, zilele următoare, va veni de la una dintre echipele tulcene la noi, la Academie, pentru a-și clădi un viitor fotbalistic, de care să fim mândri și noi, și dumneavoastră“, a declarat cu acest prilej președintele Academiei „Gheorghe Hagi“, Paul Peniu.

La eveniment au participat peste 120 de copii, legitimati la zece echipe din Tulcea: AS Dunărea, Triumf Cerna, Progresul Isaccea, Granitul Babadag, Delta Dobrogea, Şcoala Generală Casimcea, Partizanul Luncaviţa, Voinţa Beştepe, Noua Generaţie Măcin și C.S.S. Tulcea, toți participanții fiind premiați cu diplome, cupe și dulciuri.