Proiectul “Arbitrajul – de la pasiune la activitate profesională – curs de formare și perfecționare”, depus de către Asociația Județeană de Fotbal Timiș în cadrul concursului de proiecte pe termen de scurt organizat de Fundația Alber, s-a numărat printre cele 4 proiecte câștigătoare, din cele 12 declarate eligibile, cu un punctaj de 39 de puncte din 42 maxim posibile.

Proiectul a constat în două module principale – Modul de formare și perfecționare teoretică și Modul de formare și perfecționare fizică și practică și a fost implementat în perioada de pauză competițională, 7 decembrie 2022 – 23 februarie 2023.

“Mă bucur că s-a reușit câștigarea acestui proiect, fiind un pas înainte în dezvoltarea fotbalului județean. Avem nevoie de arbitri cât mai pregătiți pentru a ne asigura că toate competițiile noastre se desfășoară fără probleme”, a precizat președintele AJF Timiș, Romeo Malac.

Obiectivul proiectului a constat în dezvoltarea fotbalului județean prin formarea și perfecționarea specialiștilor în arbitraj, adresându-se atât cursanților Școlii de arbitri, cât și tinerilor arbitri cu vârsta sub 26 de ani din județul Timiș, astfel încât aceștia să fie pregătiți atât teoretic, cât și fizic, pentru participarea cât mai profesionistă la meciuri și la examenele de promovare la nivel superior. Prin acest proiect s-a urmărit atât formarea de noi arbitri de fotbal prin selectarea lor din rândul elevilor, studenților sau jucătorilor activi de fotbal, cât și perfecționarea celor existenți.

Fundația Alber a luat naștere în Arad, în toamna anului 2017 și are parteneri din domeniul educației, ONG-uri, profesori și învățatori, universități, școli, grădinițe și creșe și voluntari.

„Îi felicităm pe reprezentanții Asociației Județene de Fotbal Timiș pentru reușita de a câștiga sponsorizarea proiectului de arbitraj din cadrul concursului de proiecte educaționale organizat de fundația noastră în luna octombrie 2022. Succesul s-a datorat, în primul rând,  proiectului scris, foarte bine documentat și, în al doilea rând, motivației echipei în dorința de a atinge obiectivele planificate, fapt constatat cu ocazia vizitei în teren realizată de noi”, a spus Adrian Iva, președintele Fundației Alber.

La finalul cursurilor, absolvenții au primit gratuit  echipament de prezentare/joc și toate accesoriile necesare (fanioane, fluiere, cartonașe), ca parte a finanțării nerambursabile din cadrul proiectului, astfel încât acestora să le fie asigurate toate condițiile desfășurării în condiții optime a activității.

Articol de Daniel Lazăr