În acest start de retur al Ligii a IV-a Timiș, Mediop, vârful de atac al liderului clasamentului, Ripensia Timișoara, a înscris nu mai puțin de 17 goluri în doar cinci meciuri: 6 la 9-0 cu Timișul Șag, 4 la 6-0 cu CFR Timișoara, 3 la 12-0 cu AS Murani, 4 la 13-0 cu FC Marcel Băban Jimbolia, excepţia fiind un 1-0 cu CS Dumbrăvița.

Astfel, Mediop a ajuns la 40 de goluri marcate în acest campionat, în 22 de etape. Două dintre ele, marcate cu Lorena Giarmata Vii, echipă retrasă între timp din campionat, au fost anulate, odată cu rezultatul partidei, și nu mai contează pentru ierarhia golgeterilor. Mediop a fost golgeterul eșalonului al patrulea timișean și în sezonul trecut, cu 32 de goluri (cifră depășită, iată, în această ediție), fiind primul golgeter străin din istoria acestei competiţii.

Senegalezul Ndiaye Mediop s-a născut la 2 iunie 1991, la Saint-Louis (Senegal). A început fotbalul la Olympique de Saint-Louis, din localitatea natală. A venit în România în 2013, în probe la ACS Poli, unde nu a fost păstrat. A rămas însă în judeţ, fiind legitimat la CS Ghiroda. Cu echipa de la marginea Timișoarei a câștigat Liga a IV-a Timiș în ediția 2013/14, fiind golgeterul formației (28 goluri) și al doilea golgeter al campionatului. Ghiroda a ratat, la baraj, promovarea în Liga 3 și Mediop a trecut, în vara lui 2014, la Ripensia.

Vârful de culoare are 1,75 m și 70 kg și mai poate juca mijlocaș ofensiv, post pe care a fost deseori folosit în sezonul de toamnă. Acum, însă, odată cu venirea lui Remus Steop, în iarnă, pe banca roș-galbenilor, a devenit atacantul central al Ripensiei.

OCTAVIAN STĂNCIOIU (TIMIȘ)