După ce a câştigat la pas campionatul ligii a IV-a, Siretul Lespezi a reuşit să-şi treacă în palmares şi Cupa României în județul Iaşi. În finala disputată miercuri, pe stadionul CSM din Paşcani, Siretul s-a impus cu scorul de 3-1 (1-0) în faţa Unirii Mirceşti prin golurile marcate de Andrei Dandu (minutele 31 şi 61) şi Florin Ursuleasa (71), respectiv Dragoş Gaciu (74).

Elevii antrenorului Tiberiu Beceru au dominat partida şi s-au impus pe merit, demonstrând şi în finala Cupei României că formează cea mai valoroasă echipă din acest sezon în judeţul Iaşi. Pentru ieşeni, sezonul încă nu s-a încheiat, Siretul pregătindu-se acum pentru „dubla” din barajul de promovare în liga a III-a cu Gauss Răcăciuni, campioana judeţului Bacău.

"Suntem foarte bucuroşi că am realizat eventul. După ce am câştigat campionatul de o manieră categorică, am reuşit să ne impunem şi în finala Cupei, o competiţie a surprizelor pe care noi am tratat-o cu maximă seriozitate. La începutul sezonului am avut ca ţinte campionatul şi cupa şi am reuşit să ne îndeplinim obiectivele. Acum privim cu încredere spre meciurile de baraj pentru liga a III-a. Vom întâlni într-o dublă manşă echipa din Răcăciuni, judeţul Bacău şi sperăm să ne impunem şi să ajungem în liga a III-a”, a declarat antrenorul echipei campioane, Tiberiu Beceru.

"Asistentul” Daniel Ştefănescu s-a retras din arbitraj

Înaintea partidei a avut loc o festivitate de retragere din arbitraj a "asistentului” Daniel Ştefănescu (37 de ani), finala de la Paşcani fiind ultimul meci din carieră pentru arbitrul ieşean. Acesta a fost timp de 8 ani arbitru asistent şi este în prezent unul dintre cei mai buni teoreticieni din Iaşi şi din Moldova în ceea ce priveşte legile jocului.

Siretul Lespezi – Unirea Mirceşti 3-1 (1-0)
Au marcat: Dandu (31, 61), Ursuleasa (71) – Gaciu (74)

Siretul Lespezi:
Curcă – Ursuleasa, Chelaru, Beceru, Radu Dan – Văleanu, Toader, Bucovanu, Melinte – Acatrinei, Dandu. Au mai intrat: Davidoaia şi Atănăsoaie. Antrenor: Tiberiu Beceru.

Unirea Mirceşti: Iosub – Senter, Lupu, Drăguţa, Mocanu Vlad – Codreanu, Puşcaşu, Gărdulescu, Mocanu Adrian – Pascu, Gaciu. Au mai intrat: Ghioc, Trăistaru şi Seusanu. Antrenor: Cornel Codreanu.

Arbitri: Vlad Baban, Daniel Ştefănescu, Ionuţ Melinte.