Suedia a găzduit a noua ediție a competiției ”Lennart Johansson Academy Trophy 2019”, întrecere care poartă numele fostului președinte FIFA. Este vorba despre un turneu destinat băieților, la categoriile  U13 și U14, respectiv fetelor U14, care s-a desfășurat pe Arena Skytteholms IP din Solna în perioada 24-26 mai 2019.

Au participat 30 de echipe (printre care Barcelona, Atletico Madrid, PSG, PSV Eindhoven, Internazionale Milano, Bayern München, Galatasaray Istanbul, AIK Stockholm sau PAOK Salonic), din 17 țări (cele mai inedite prezențe fiind cele ale unor formații din SUA și Vietnam), pe lista oficialilor prezenți fiind și arbitri din 4 țări europene – România (devenită o prezență constantă la acest turneu, prin prezența cavalerilor fluierului), Serbia, Grecia și Gibraltar.

Prahova a fost reprezentată cu succes de doi arbitri divizionari, Mădălina Crăciun, care a arbitrat 7 jocuri la acest turneu și Doru-Nicolae Petre, cu 10 jocuri arbitrate.

Mai mult, în finala U13, în care s-au întâlnit Internazionale Milano și Atletico Madrid, câștigată de italienii cu 4-1, brigada de arbitri a fost din România, incluzând și un prahovean: Marius-Daniel Bădoiu (Dolj), Doru-Nicolae Petre (Bucov) și Andreea Klein (Cluj-Napoca) fiind cei trei cavaleri ai fluierului aleși să oficieze la acest joc.

 

Articol de Marian DIMA