Cele două echipe din județul Olt s-au aflat, rând pe rând, la conducere. Vedița Colonești a deschis scorul prin Robert Stancu, în minutul 16, însă gruparea slătineană a revenit prin reușitele lui Andronache și Beldea, preluând astfel conducerea, 2-1, pe tabela de marcaj, în minutul 42. Bucuria slătinenilor nu a durat mult, câștigătoarea Ligii a IV-a din județul Olt reușind să egaleze înainte de intrarea la cabine prin Costinel Tănase.

Actul secund a adus aceeași determinare în rândul ambelor echipe. CSM Slatina a preluat conducerea în minutul 65, în urma unui penalty transformat de Cristinel Mihaiu. Vedița Colonești a egalat, din nou, scor 3-3, prin Golban, care a înscris cu o execuție frumoasă, din interiorul careului, sub bara transversală.

Mijlocașul echipei CSM Slatina, Cristinel Mihaiu, desemnat jucătorul finalei, a adus victoria, scor 4-3, în minutul 80, cu o reluare din câțiva metri, echipa slătineană pregătită de Iulian Mitrache îndeplinindu-și astfel obiectivul sezonului, câștigarea fazei județene a Cupei României.

Festivitatea de premiere a fost oficializată de secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, plăcut impresionat de spectacolul oferit de cele două echipe. "Cele două echipe mi-au lăsat o impresie foarte bună. Am mai văzut, săptămâna trecută, o finală similară, într-un alt județ, pot să spun că este un plus extraordinar pentru județul Olt. Nivelul fotbalului este unul foarte ridicat atât în municipiul Slatina, precum în tot județul Olt, iar rezultatele se reflectă în prezența constantă a juniorilor din această regiune la loturile naționale”, a declarat după finala disputată pe Stadionul 1 Mai, Gabriel Bodescu.

Pe lângă medalii, diplome, cupe și mingi, CSM Slatina a mai primit, din partea AJF Olt și FRF, un echipament complet de joc.

Startul Cupei României, faza națională, va avea loc pe 1 august. Prima etapă va reuni câștigătoarele fazelor județene și ultimele clasate din Liga a III-a.

CSM Slatina: Priseceanu, Beldea, Preda, Mateiași, Constantin Radu, Bîră, Turcin, Bărbuți, Andronache, Trușcă. Bogdan Mitrache. Au mai jucat: Mihaiu, Marcu, Lăzărescu, Chirea.

Vediția Colonești: Vlăsceanu, Dănuț Popa, Delcea, Cincă, Aria, Robert Stancu, Costinel Tănase, Ciucă, Șerban, Golban, Alin Păun.