Cimentul Bicaz a câștigat duminică, 4 iunie 2017, finala fazei județene Neamț a Cupei României la fotbal. Partida a avut loc la Piatra Neamț, pe Stadionul Ceahlăul, în compania celor de la Voința Ion Creangă, nimeni alta decât deținătoarea din 2016 a trofeului. Scorul final al duelului a fost 2-1 (2-1).

Pentru Cimentul Bicaz, accederea într-o întrecere națională este o premieră din 2005 încoace. Atunci, echipa din orașul de la poalele Ceahlăului a jucat ultima dată în Liga 3. Lipsa banilor a făcut ca ani la rând această grupare să nu mai ajungă să conteze în Liga 4, în timp ce în Cupa României a fost mereu departe de finala la județ.

”Câștigarea fazei județene a Cupei României a fost obiectivul nostru de la început, având în vedere faptul că în formula aceasta jucîm abia de la începutul anului 2017. Ne-am făcut calcule și am fi vrut să părindem un loc în play-off-ul campionatului, dar nu s-a mai putut. Astfel, ne-am dorit foarte mult să câștigăm această întrecere. Mă bucur mult că am reușit, pentru că astfel am răsplătit și efortul lui Cristi Luca (n.n. – antrenorul și conducătorul echipa din Bicaz), care ne-a adunat la Bicaz în iarnă și care ne este mereu alături. Avem o echipă frumoasă la Bicaz și privim cu încredere ceea ce urmează. Indiferent cu cine vom juca în turul I al Cupei României, noi vom juca fotbal și vom face totul pentru a trece mai departe. Sper că toți oamenii din Bicaz se bucură de reușita noastră și ne vor fi alături de aici înainte”, a declarat Alexandru Bordeanu, căpitanul celor de la Cimentul Bicaz.

Cimentul Bicaz – Voința Ion Creangă 2-1

Au marcat: Nedelcu (5), Bălăjel (45+1) / Samson (31)

Cimentul Bicaz: Spiridon – Crețu (Apreutesei, 35), Zaiț, Avram, Bordeanu, Pașcu, Bălăjel, Patrichi, Pîntea, Olariu (Bârsanu 60), Nedelcu.

Voința Ion Creangă: Dorenescu – Vlaicu, Tudor, Samson, Rusu (Nistor 66), Harbuzaru, Tulbure, Fomin (Bălăiță, 84), Ghidarcea (Cojocariu I, 46), Tofan, Bitiușcă.

Arbitri: Arusoaie Ovidiu, Cosma Florin, Cercel Cosmin. Observator: Topciu Ioan.