Răzvan Pîntea (foto dreapta)

Răzvan Pîntea este golgheterul echipei CSM Ceahlăul în actualul campionat, cu 4 goluri. Decarul nemţenilor are şi o pasă de gol şi a scos şi un penalty.

Răzvan Pîntea este golgheterul echipei CSM Ceahlăul Piatra Neamţ în actuala ediţie de campionat. A marcat 4 goluri în 8 etape, a dat o pasă de gol şi a scos un penalty. La nici 18 ani este un fotbalist interesant ce promite să devină unul valoros. Mijlocaş stânga la bază, decarul galben-negrilor poate evolua şi în zona mediană, iar evoluţiile sale de până acum l-au făcut pe antrenorul echipei CSM Râmnicu Sărat, Marius Tîrîlă, să-l considere o soluţie pentru echipa naţionala de juniori.

Răzvan Pîntea a fost descoperit la Pângăraţi, o comună la nici 20 de kilometri de Piatra Neamţ. Era în clasa a III-a când antrenorul actual, Gabriel Rădulescu, a făcut selecţie. „Nu-mi plăceau antrenamentele la început fiindcă făceam doar coordonare şi nu m-am dus o lună. I-am zis mamei că nu mă mai duc. După o lună mi-a venit iar cheful de fotbal“, a spus fotbalistul. Dragostea pentru fotbal a venit de la televizor şi de la joaca de pe stradă cu prietenii. Atunci visa să devină fotbalist. Acum visează să îşi câştige existenţa din fotbal. Peste trei ani însă vrea să fie jucător al unei echipe de Liga 1. Ştie că are de muncit şi că înălţimea nu este atuul său. Dar crede că prin muncă poate să ajungă sus având de partea sa tehnica şi viteza. Luka Modric este modelul său de fotbalist, dar ţine cu Barcelona, „pentru că acolo joacă Messi“.

CSM Ceahlăul a debutat în 2018 în Liga 3. Are un lot foarte tânăr, care numai la ultima etapă, cu Gloria Buzău, a avut ca medie de vârstă cifra de 21,6 ani. De fapt, Ceahlăul are în Barna, Ţapu, Rusu şi Vali Rotaru cei mai experimentaţi fotbalişti, cu vârste de peste 25 de ani. Restul nu au împlinit nici 24, iar în fiecare rundă sunt titulari jucători de 18 ani, Toma şi Andreş, şi Pîntea, care are încă 17. Iar debuturile celor de 18 ani şi mai mici continuă să apară.

Răzvan Pîntea consideră că adaptarea sa la rigorile Ligii 3 se datorează pasiunii sale pentru fotbal şi întregii echipe, fiind aici încluşi colegii, antrenorii şi oamenii din club. „Adaptarea vine şi de la echipă şi pentru că am plăcerea de a juca fotbal. Poate nu sunt pregătit la nivelul la care trebuie, dar cred realizările mele de până acum de la Liga 3 vin din pasiunea mea pentru fotbal. Sper să le am în continuare. Sunt golgheter, dar reuşitele mele se datorează echipei, jocului nostru colectiv. Îmi doresc să progresăm ca echipă“, a mai afirmat Răzvan Pîntea.

Se consideră altruist, visează la tricoul cu tricolor şi apreciează jocul celor de la Viitorul Constanţa. Pentru el, FC Barcelona – PSG (scor 6-1, martie 2017), este meciul definitoriu a ceea ce înseamnă fotbal. „La retur, exact înaintea ultimului gol am închis televizorul. Nu mai aveam speranţă pentru Barcelona. M-am trezit a doua zi dimineaţă şi îmi venea să plâng de ciudă că nu am văzut finalul acela incredibil“, şi-a amintit Pîntea. Până la atingerea obiectivului personal se bucură de sentimentele trăite la Piatra Neamţ când vede că în tribună se adună la fiecare meci 1000 de spectatori.

La final, Răzvan Pîntea a făcut o caracterizare a ceea ce înseamnă fotbal pentru el:„La vârsta mea fotbalul nu e o meserie. Financiar totul se va îmbunătăţi, dar acum am plăcerea de a juca fotbal. Fotbalul te ajută să te şi dezvolţi social. Ai posibilitatea de a întâlni diferiţi oameni, o mulţime de caractere, şi toate acestea adunate te ajută să-ți îmbunătățești perspectiva asupra vieții”.

 

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)