Cu două goluri primite în zece meciuri, CSM Ceahlăul are a doua apărare a etapei regulare a Campionatului Național U17

CSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a calificat cu ambele echipe de juniori în faza play-off a Campiontelor Naționale U19 și U17. Echipa de Juniori B a făcut pasul spre această fază a întrecerii după un parcurs foarte bun în care a înregistrat nouă victorii și o remiză (28p) și-n care a încasat doar două goluri. Asta s-a întâmplat în ultima partidă jucată ”acasă”, scor 3-2 cu LPS Roman (etapa 10). Cele două goluri fac din CSM Ceahlăul U17 a doua clasată într-o ierarhie virtuală a celor mai bune defensive din Campionatul Național rezervat acestei categorii de vârstă, după CSS Craiova, care în Seria 5 nu a primit până acum decât un gol.

”Parcursul acestei echipe este până acum foarte bun datorită muncii copiilor care au înțeles că numai prin implicare și ambiție pot ajunge la nivelul de sus al fotbalului. Acești copii culeg acum roadele devotamentului arătat până acum, fiindcă în sezonul trecut, lotul nostru avea o medie de vârstă mai mică decât adversarii și ne-am calificat în play-off de pe locul 6. Acum suntem primii în serie și nu ne vom opri din muncă, din dezvoltare și din a visa. Plecăm de pe locul 1 în play-off, dar meciurile vor fi tot mai tari și de aici înainte pentru că sigur adversarii vor vrea să ne învingă. Ne așteaptă o serie de zece meciuri dificile și le vom aborda cu gândul de calificarea în optimile de finală ale campionatului, următorul nostru țel. De menționat ar mai fi că în sezonul în curs căpitanul acestei echipe, Petruț Chiriac, a debutat și la seniori în Liga 3, alegerea aparținându-i antrenorului Florentin Petre”, a declarat antrenorul Daniel Mahu Moisii, cel care ocupă și funcția de președinte al ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Formație pietreană este calificată direct în șaisprezecimile de finală ale Cupei Național U17, după ce în turul 1 a trecut de LPS Roman cu 5-0, iar în turul 2 nu va juca. Patidele din șaisprezecimile de finală ale Cupei Național U17 vor fi pe 30 noiembrie 2022.

Celelate echipe câștigătoare de serii în Campionatul Național U17, faza regulară, sunt: ACS FC Bacău (30p), CS Dinamo București (27p), AFC Chindia Târgoviște (33p), CSS Craiova (33p), CSC 1599 Șelimbăr (30p), CSC Dumbrăvița (24p), LPS Sebeș (27p) și LPS Satu Mare (26p).

Articol de Liviu Mihalcea (NEAMȚ)