Cortina s-a tras peste turul Ligii 4 în Neamţ, iar CSM Ceahlăul a terminat acest parcurs fără înfrângere. Tinerii galben-negri au în clasament opt victorii în opt meciuri, dar trebuie spus că numărul rivalelor în acest eşalon a fost mai mare. Campioana judeţului în 2017, Teiul Poiana Teiului, nu s-a mai prezentat la jocurile din etapele 8 şi 9 tocmai după meciul direct cu CSM Ceahlăul, încheiat 2-2.

Toader Şteţ, antrenorul principal al CSM Ceahlăul, este mulţumit de rezultate, dar nu neapărat şi de evoluţiile elevilor săi. „Au fost jocuri în care au apărut şi slabiciuni. Pe undeva este însă normal, având în vedere diferenţa de vârstă dintre jucătorii noştri şi cei care alcătuiesc echipele din judeţ. Pregătirea săptămânală este cu totul alta la noi faţă de adversarii din judeţ, dar plusul de experienţă al celorlalţi se cunoaşte câteodată“, a precizat antrenorul.

De aceea, la CSM Ceahlăul procesul de întârire al lotului va continua, după noutățile din vara lui 2017. Au venit atunci fundaşii Ştefan Rusu şi Valentin Rotaru, dar şi portarul Teodor Câmpianu. Rusu este fost apărător la FC Ceahlăul în Liga 1, Rotaru a evoluat constant în Liga 3 la Cetatea Târgu Neamţ şi CSM Roman, în timp ce fiul lui Costel Cîmpianu (n.n. – fostul portar de la Gloria Bistriţa, Ceahlăul şi FCM Bacău) a venit de la Gaz Metan Mediaş, acolo unde nu a apucat să debuteze în Liga 1. „Se simte nevoia de jucători cu experienţă care să facă diferenţa la barajul de promovare în Liga 3, obiectivul nostru de fapt pentru acest campionat. Să nu uităm că mai este de jucat returul şi cele şase meciuri din play-off înainte de barajul pentru promovare“, a mai spus Şteţ.

Având în vedere că turul Ligii 4 s-a încheiat, CSM Ceahlăul a rămas fără adversari şi jocuri oficiale încă de la data de 22 octombrie 2017. Jucătorii continuă însă pregătirea la Piatra Neamţ, iar antrenorii şi conducerea caută soluţii pentru câteva partide amicale până la finele lui noiembrie. „Am discutat cu posibili adversari din Liga 1, Liga 3 şi Liga 4 şi sperăm ca până la urmă să jucăm măcar două meciuri în luna noiembrie, pentru că altfel pauza ar fi mult prea mare“, a explicat Toader Şteţ.

În afara liniei de clasament din care reiese că CSM Ceahlăul are cel mai bun atac în Liga 4 Neamţ, cu 40 de reuşite, şi cea mai bună apărare, cu 7 goluri încasate, echipa pietreană se mândreşte şi cu golgheterul întrecerii. Georgian Andrei Mateiciuc apare de 15 ori în rapoartele oficiale de joc la rubrica „marcatori“. Cu 7 goluri se situează pe locul secund al acestei ierarhii trei jucători – Florin Bîdan (Steel-Man Târgu Neamţ), Marius Cucoş (Speranţa Răuceşti) şi Ionuţ Gavril (Bradu Borca), iar alţii trei – Iulian Cojocaru (Voinţa Ion Creangă), Cristian Copoţ-Barb (CSM Ceahlăul), Dan Nedelcu (Teiul Poiana teiului) – ocupă ultima treaptă a podiumului golgheterilor, cu câte şase reuşite fiecare.