”Satelitul” echipei de Liga 2 a câștigat Liga 4 Neamț și va juca barajul de promovare în Liga 3 cu băcăuanii de la Sportul Onești

CSM Ceahlăul II Piatra Neamț a câștigat Liga 4 Neamț și va reprezenta, în 2024, județul Neamț la barajul de promovare în Liga 3. Formația pietreană va da piept, în dublă manșă, cu Sportul Onești, campioana județului Bacău. Meciul tur al barajului de promovare va fi pe 16 iunie 2024, la Piatra Neamț (ora 18:00), iar returul va fi o săptămână mai târziu, la Onești (ora 17:30).

Cât privește întrecerea din Neamț, trebuie spus că CSM Ceahlăul II a fost cea mai bună echipă a fazei play-off a Ligii 4, terminând întrecerea cu 24 de puncte, fiind urmată, pe podium, de CS Speranța Răucești (20p) și CSM Roman (15p). Ierarhia play-off-ului le-a mai avut pe AS Voința Ion Creangă (13p), pe fosta campioană AS Victoria Horia (13p) și pe CS FC Pietricica Piatra Neamț (3p). Câștigarea titlului de către CSM Ceahlăul II s-a consemnat vineri, 7 iunie 2024, după victoria de pe propriul teren cu CSM Roman, scor final 5-0. Au marcat Copoț-Barb, Forizs, Abdulhani și Bordei (2).

CSM Ceahlăul II vrea promovarea în Liga 3 pe teren, deși putea să își câștige locul în acest eșalon mai simplu, și anume putând face cerere către Federația Română de Fotbal, așa cum permite regulamentul. Echipa pietreană va aborda barajul având un lot care îmbină experiența vastă a unor jucători precum Angelo Alistar (48 ani), Andrei Vițelaru, Claudiu Aioanei, Andrei Apostol, cu tinerețea juniorilor de la grupele de U19 și U17 ale clubului galben-negru, dar și cu valoarea adusă, în play-off în special, de jucători precum Cristian Copoț-Barb, Alexandru Barna, Bogdan Forizs, Maei Moraru sau Alexandru Anton.

Foto: Ioan Aparaschivei

Text: Liviu Mihalcea