Bradu Borca a învins în finală pe Victoria Horia și va fi reprezentanta Neamțului în turul I al Cupei României, la vară.

AS Bradu Borca a câștigat faza județeană a Cupei României în 2019, după o finală atractivă disputată în compania celor de la AS Victoria Horia. Meciul a avut loc la Piatra Neamț în ziua de miercuri, 15.05.2019, pe terenul central al Stadionului Ceahlăul, și s-a încheiat cu scorul de 4-2, după prelungiri.

La finalul celor 90 de minute regulamentare, scorul a fost 2-2 (1-1). Pentru echipa învingătoare au marcat Ilie Talpan (19), Rzăvan Gorea (55-pen și 97) și Radu Pisică (117), în timp ce reușitele învinșilor s-au trecut în dreptul lui Robert Chiriță (45 și 90+4).

Cele două formații s-au mai înfruntat într-o finală de Cupa României la nivelul județului Neamț în 2015, atunci când, la Borca, Victoria Horia și-a adjudecat trofeul după un succes cu 3-1. De menționat este faptul că în lotul de astăzi al Bradului se află mai mulți componenți ai unor echipe de Liga 1: Marius Onofraș – fost campion al României cu Unirea Urziceni, Adrian Ilie – fost jucător la Poli Iași și Poli Timișoara, Răzvan Gorea – fost jucător la FC Ceahlăul Piatra Neamț, Ionuț Bâlbă – fost jucător la Poli Iași și FC Botoșani. Pentru Marius Onofraș a fost a doua finală din carieră disputată la Piatra Neamț: „A fost un meci pe care ni l-am făcut greu singuri. Am avut o repriză în care puteam să ne detaşăm la două-trei goluri, dar am fost egalați chiar la ultima fază din prima repriză. A doua repriză a decurs la fel, fiind egalați în ultimul minut de joc. Am tot respectul pentru băieţii care au fost în teren până la final și au reușit să câștige trofeul. Nu a fost uşor, dar important pentru noi este că am reuşit ceea ce ne-am propus, adică să aducem cupa pentru aceşti oameni minunaţi. Am mai jucat o finală aici la Piatra Neamț, Supercupa României cu Unirea Urziceni împotriva celor de la CFR Cluj. Am luat bătaie atunci“.

Bradu Borca și Victoria Horia vor juca în acest sezon competițional în play-off-ul Ligii 4 Neamț la fotbal. În această fază a întrecerii nemțene se califică primele patru clasate la finele sezonului regulat, iar echipele se știu deja: Victoria Horia, Speranța Răucești, Bradu Borca și Ozana Târgu Neamț. Din acestea, doar Victoria este sigură că va porni în play-off de pe locul 4, urmând ca ordinea pe podium să fie stabilită duminică, 19 mai 2019, odată cu jocurile ultimei runde a sezonului regulat.

Bradu Borca visează deja la meciul din turul I al Cupei României, la vară, oficialii acestei echipe având în plan să dispute partida pe propriul teren în compania unei grupări de Liga 3.

Text: Liviu Mihalcea (Neamț)
Foto: Gelu Crăcană (Neamț)