Angelo Alistar (48 ani) a trăit bucuria de a juca alături de fiul său Tudor într-un meci oficial de seniori, în Liga 4 Neamț. Ambii sunt legitimați la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, fostul jucător de primă divizie evoluând pentru ”satelitul” galben-negrilor în Liga 4, în timp ce fiul său este un junior de 14 ani aspirant la culmile atinse de tatăl său.

CSM Ceahlăul II a jucat duminică, 29 octombrie 2023, pe terenul celor de la AS Viitorul Podoleni, în etapa 9 a Ligii 4 Neamț, Seria Vest. Pietrenii au câștigat cu 3-0 (Coroi 2, Bracău), după ce la pauză aveau avantaj de două goluri. În minutul 75, antrenorul jucător al CSM Ceahlăul II, Andrei Vițelaru, a decis că este timpul să îl arunce în luptă și pe juniorul Alistar, iar evoluția sa a fost apreciată de toată lumea.

Tudor Alistar a împlinit 14 ani în ianuarie 2023, este jucător crescut la LPS Piatra Neamț, iar din vara anului 2023 a trecut la CSM Ceahlăul sub formă de împrumut până la finele lunii iunie a anului 2024. ”Tudor a început fotbalul la LPS Piatra Neamț sub comanda domnului Gheorghe Bulacu, antrenorul care m-a format și pe mine și care mi-a fost alături în perioada junioratului. În perioada 2021-2023 a lucrat și cu dumnealui și domnul Lidi Chertic, a jucat la ambele grupe în campionatele județene și țin să le mulțumesc pentru că pregătirea și încrederea lor l-au ajutat pe Tudor să progreseze. Acum joacă la echipa U17 de la CSM Ceahlăul și, deși este mai mic de vârstă, este titular”, a declarat Angelo Alistar.

Angelo Alistar are acum 48 de ani, joacă la CSM Ceahlăul II, în Liga 4 Neamț, dar în carieră a jucat în mai multe colțuri ale țării. Originar din Piatra Neamț, Alistar a debutat în fotbalul mare la FC Ceahlăul, după care a îmbrăcat tricourile echipelor FCU Craiova, Dinamo București, Hapoel Petah Tikva (Israel), CS Otopeni, Internațional Curtea de Argeș, după care a ”coborât” în fotbalul mic la echipe precum CSM Pașcani (Liga 3), Victoria Horia, Cimentul Bicaz, Speranța Răucești și, acum, CSM Ceahlăul II Piatra Neamț.

Articol de Liviu Mihalcea (NEAMȚ)