După ce și-a adjudecat titlul județean, echipa comunei Jiana a cucerit și Cupa României, scor 2-1 în finala cu AS Turnu Severin, disputată sâmbătă pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

Meciul a fost unul modest, din punct de vedere tehnico-tactic. Severinenii au deschis scorul în minutul 3, prin Gabriel Moroșanu, iar Recolta a egalat după doar 4 minute, prin Constantin Negrescu. La pauză scorul a fost egal, 1-1, iar Recolta Dănceu a marcat golul victoriei în minutul 48, prin nou-intratul Cristian Boboescu. S-a încheiat 2-1, spre satisfacția primarului din comuna Jiana, Stelian Stăncioiu. Acesta, în vârstă de 65 de ani, este și antrenorul echipei, dar și cel mai vechi jucător din lot. Chiar dacă nu evoluează constant, sunt meciuri în care bifează 15 minute.

La finalul meciului, ambele echipe au fost premiete de președintele Asociației Județene de Fotbal Mehedinți, Luis Moisescu. După acest succes, Recolta Dănceu va juca, luna viitoare, în primul tur al Cupei României – faza națională, sezon 2023-2024, dar, până atunci, are de jucat barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, cu reprezentanta Ligii a 4-a Arad, CS Socodor. Meciul-tur este programat sâmbătă, de la ora 18:00, pe terenul din satul Dănceu. Pentru AS Turnu Severin, echipă înființată în 2009, sub denumirea de AS Kladova, finala Cupei României a reprezentat cel mai bun rezultat în cei 14 ani de existență. Severinenii au încheiat și campionatul pe locul secund, la 4 puncte sub Recolta Dănceu.

Anul trecut, Recolta a jucat la barajul pentru promovarea in Liga 3 tot cu reprezetanta Aradului, ACB Ineu, însă a pierdut cu scorul general de 11-2. Mehedințenii speră într-un rezultat mult mai bun cu CS Socodor.

ARTICOL DE MIRCEA OGLINDOIU (MEHEDINȚI)