Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a câștigat turneul internațional de fotbal pentru copii, Dacia Winter Cup, categoria 2010.

Echipa antrenată de profesorul Ionuț Chiochiu s-a impus în finala mare, scor 1-0, în fața gazdelor de la Dacia Buiucani Chișinău. Vasluienii au câștigat trofeul competiției, dar și titlul de cel mai bun portar, prin Robert Tătaru.

În faza grupelor, LPS Vaslui a terminat pe locul secund, după ce a trecut de FC Bălți, scor 4-0, CSF Getica, scor 5-1, și FC Durlești, scor 12-1, pierzând meciul cu FC Real Succes Chișinău, scor 1-2. În semifinale, formația vasluiană a învins pe FC Petrocub Hâncești, scor 2-0.

”Mă bucur nespus pentru copii!  Aceste rezultate obținute la această competiție internațională nu se puteau obține decât dacă prin muncă multă în perioada de pregătire. Îmi doresc ca aceste reușite să le dea mai multă încredere pentru viitor! Doresc să-i felicit pe băieți pentru modul în care au reprezentat orașul nostru! Mulțumim Liceului Sportiv, Primăriei Municipiului Vaslui și Inspectoratului Școlar Județean Vaslui pentru sprijinul acordat”, a spus Ionuț Chiochiu, antrenorul grupei 2010 de la LPS Vaslui.

Echipa a fost formată din Robert Tătaru, Alexandru Adam, Mihnea Cotaie, Darius Nedelea, Albert Pricop, Alex Benchia, Paul Dodea, Horațiu Braniște, Mihnea Codreanu, Mateo Lazăr, Robert Arsenie, Iustin Codreanu Robert Sterian, Eduard Obreja, Cosmin Postu și Remus Păduraru.

La categoria 2010 au participat 20 de formații din Ucraina, România și R.Moldova, competiția fiind organizată de Dacia Buiucani, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)