Într-o lună, grupa 2013 de la LPS Vaslui a bifat două rezultate remarcabile. În luna mai, formația pregătită de profesorul Gabriel Pană s-a clasat pe locul 2 la turneul de la Golești, județul Vrancea, iar în weekend-ul trecut a câștigat la U11 Bacău Trophy, un turneu la care au participat 20 de echipe din regiunea Moldova.

Puștii vasluieni au fost neînvinși la acest turneu, obținând șase victorii. În finala mare, LPS Vaslui a învins pe Aripile 2017 Bacău, scor 1-0. A fost un meci de uzură fizică, desfășurat la peste 30 grade Celsius. Partida a fost echilibrată, cu ocazii la ambele porți, iar vasluienii au blocat foarte bine ofensiva adversarilor, avându-l și pe portarul Darius Florea în zi de grație, care a scos tot ce a fost șut către poartă. Minunea s-a întâmplat cu câteva secunde înainte de fluierul final. Rareș Calinciuc a primit o minge de la atacantul Casian Luca, pe care a pierdut-o, într-o primă fază, însă ambiția acestuia și-a spus cuvântul, a recuperat mingea imediat și după ce a trecut de trei adversari a împins mingea la colțul lung pentru golul victoriei.

Semifinala cu Real Galați este de povestit nepoților. A fost cel mai frumos joc al turneului. Micii fotbaliști ai LPS Vaslui au început timorat jocul și s-au trezit conduși imediat cu scorul de 2-0. A venit un bombeu de la jumătatea terenului tras de Matei Cazacu, care a readus Vasluiul în joc. Însă, tot gălățenii sunt cei care înscriu, iar la 1-3, Darius Florea închide perfect poarta, apărând un penalty.

Repriza a doua a aparținut formației vasluiene, care a pus presiune la poarta adversă, iar David Nicuță reaprinde speranțele cu un gol înscris cu capul dintr-o lovitură de la colțul terenului. Teo Onică dă lovitura de maestru, punând mingea în vinclu, pentru 3-3. Îl imită David Nicuță pentru 4-3, iar pe final adversara egalează la 4.

La loviturile de departajare, LPS Vaslui, prin Teo Onică, Luca Ciobanu și Sasha Chiscop, obține biletele pentru finala mare, cu ajutorul portarului Darius Florea, care apără primul penalty, suficient pentru a face diferența într-o semifinală interzisă cardiacilor.

În faza grupelor, liceul vasluian a învins pe Inizio Junior Focșani, scor 4-1, pe AS Frumoasa, scor 6-3, pe Voința Podul Turcului, scor 11-0, și pe Gloria Roman, scor 2-1.

În total, LPS Vaslui a marcat 31 de goluri și a primit 10 goluri.

De asemenea, Darius Florea a fost declarat portarul turneului, iar antrenorul Gabriel Pană a fost felicitat pentru atitudinea jucătorilor atât în teren, cât și în afara lui.

Lotul LPS Vaslui: Darius Florea, Matei Iancu, Mihnea Maxim – Matei Cazacu, David Tabără, Ștefan Lapa, Ionel Chiriac, David Nicuță, Răzvan Andronic, Sasha Chiscop, Luca Ciobanu, Teodor Onică, Cristian Istrate, Rareș Calinciuc, Luca Beleuță, Serafim Afrăsînei, Lucas Radu, Casian Luca și Matei Diaconu. Antrenor: prof.Gabriel Pană.

Articol de Cristian Lapa (Vaslui)