Grupa de copii 2011 a clubului Steaua Magică Iași a încheiat pe locul 3 turneul ”Transilvania Football Festival” desfășurat la Cluj-Napoca.

Micii fotbaliști pregătiți de Petre Sinescu au avut un parcurs foarte bun în grupe, cu trei victorii (3-0 cu Academia de Fotbal Luceafărul, 8-0 cu U Evolution-Negru, 4-1 cu Zenit Oradea) și o remiză (0-0 cu Celta Brașov), au cedat în semifinale la loviturile de departajare în fața echipei U Evolution-Alb, iar în finala mică au obținut o victorie la limită în fața lui CFR Cluj, succes ce a urcat Iașiul pe podium.

Luca Bostan, autor a 8 goluri, a fost desemnat de către organizatori cel mai bun jucător al turneului.

”Sunt încântat că am avut posibilitatea de a participa la această competiție în cadrul căreia copiii au întâlnit echipe cu un nivel bun de joc. Creștem frumos, ne dezvoltăm, se vede progresul copiilor, atât individual, cât si ca echipă, prin participarea la aceste competiții puternice. Mă bucur pentru pitici că au terminat pe podium, dar și pentru premiul individual luat de Luca, care a fost desemnat jucătorul turneului. Vreau să mulțumesc părinților care au mers cu noi până la Cluj și ne-au susținut. Au fost cea mai tare galerie! Mulțumirile mele merg și spre cei de acasă, care ne-au susținut necondiționat, cu o mențiune specială pentru firma Armur Design, prin intermediul căreia a fost posibilă participarea la acest turneu”, a declarat antrenorul Petre Sinescu.

Iată rezultatele întregistrate de echipa ieșeană și marcatorii:

Grupe
Steaua Magică Iași – Academia de Fotbal Luceafărul Cluj-Napoca Negru 3-0 (Luca Bostan – 2, Denis Zăgan)
Steaua Magică Iași – U Evolution Negru 8-0 (Luca Bostan -5, Rareș Bârlădeanu – 2, Dragoș Arhire)
Steaua Magică Iași – Celta Brașov 0-0
Steaua Magică Iași – Zenit Oradea 4-1 (Dragoș Arhire -2, Darius Bajureanu, Denis Zăgan)

Semifinale
Steaua Magică Iași – U Evolution Alb 2-2 (Luca Bostan, Dragoș Arhire). U Evolution s-a calificat după loviturile de departajare

Finala mică
Steaua Magică Iași – CFR Cluj 1-0 (Mateo Zălincă)

Articol de Narcis Pohoață (IAȘI)