Echipele participante în competițiile de copii și juniori din Iași, pe mai multe categorii de vârstă, pornind de la cei mai mici (U9) și până la cei mai mari (U15), au fost premiate la final de sezon de Asociația Județeană de Fotbal Iași.

Pe parcursul sezonului competițional 2022-2023 s-au înscris la aceste categorii de vârstă 78 de echipe, fiind legitimați peste 1.200 copii și juniori, totalul meciurilor disputate fiind de 862. La final de stagiune, peste 300 de copii și antrenorii lor au fost premiați în cadrul unei festivități organizate de AJF Iași, la Stadionul Emil Alexandrescu din Iași, la eveniment participând echipele clasificate pe primele trei locuri la toate categoriile de vârstă. Invitatul special a fost Vasile Simionaș, omul care a scris pagini întregi de istorie pentru Politehnica Iași, atât ca jucător sau antrenor, cât și în conducerea clubului.

”Mă bucură interesul manifestat de echipele participante la aceste competiții. Promovarea fotbalului de bază, mai ales la acest nivel, este o prioritate pentru noi. Cu cât lărgim mai mult aria de selecție cu atât cresc șansele ca în anii următori, micuții fotbaliști de azi să devină idolii de mâine ai suporterilor ieșeni. Vom continua să acordăm o atenție sporită acestor competiții pentru a le crește valoarea și spectaculozitatea”, a declarat Sorin Boca, președintele AJF Iași.

În cadrul festivității de premiere au fost acordate din partea AJF Iași cupe, medalii, diplome și mingi tuturor echipelor premiate.

Echipe premiate de AJF Iași pe categorii de vârstă:

U9 – juniori 2014

 1. Steaua Magică Iași
 2. Didi Jr. Iași
 3. Viitorul Tg. Frumos

U10 – juniori 2013

 1. Premier Iași
 2. United Junior Iași
 3. Viitorul Tg. Frumos

U11 – juniori 2012

 1. Didi Jr. Iași
 2. Academia Magic Trofeo Iași
 3. CSȘ Pașcani

U12 – juniori 2011

 1. Steaua Magică Iași
 2. Didi Juniori Iași
 3. CSM Pașcani

U13 – juniori 2010

 1. Didi Jr. Iași
 2. Viitorul Tg. Frumos
 3. Unirea Ruginoasa

U15 – juniori 2009

 1. Politehnica Iași
 2. Didi Jr. Iași
 3. Viitorul Tg. Frumos

Articol de Narcis Pohoață (IAȘI)